2 tojás
2 ek. (kb. 12g) kókuszliszt
egy csipet szódabikarbóna
stevia, vanília ízlés szerint
annyi víz, amennyitől palacsintatészta állagú lesz (kb. 3-4 ek.)
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, édesítjük, majd beletesszük a kókuszlisztet is, végül pedig kellő mennyiségű vizet adagolunk hozzá.
Kókuszzsíron sütjük ki a palacsintákat.
A palacsintákat megtölthetjük cukormentes lekvárral, vagy ha az éppen nincsen otthon, akkor akár pürésített gyümölccsel is.
Csokikrémet is készíthetünk házilag, ha egy doboz kókuszkrémet kikeverünk egy ek. kakaóporral, valamint tetszőleges mennyiségű édesítővel. A kikevert krémet kemény habbá is verhetjük, majd hűtőbe tehetjük, hogy valamelyest megkeményedjen, és könnyebben lehessen kenni.