Az inzulinrezisztencia esetén sem kell lemondani a desszertekről

Az inzulinrezisztencia esetén sem kell lemondani a desszertekről

 

Barnarizspuding feketeszeder-öntettel

Az inzulinrezisztencia egyik lehetséges gyógymódja a makrobiotikus diéta. Ennek az étrendnek az alapköve a teljes értékű gabonák fogyasztása, mint például a barna rizs, ami most nem köretként, hanem ízletes desszertként lopja be magát a szívünkbe. Engedjünk a csábításnak!

Hozzávalók 4 személyre:Barnarizspuding feketeszeder-öntettel

1 bögre kerekszemű barna rizs

1 nagy csipet só

2 bögre víz

4 bögre rizsital

3 evőkanál rizsszirup

1 vaníliarúd kikapart magja

1 kiskanál őrölt fahéj

az öntethez:

1 bögre fekete szeder

fél bögre víz

1 evőkanál rizsszirup

1 csipet kardamompor

 

1. A rizst a sós vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük, és a rizst lefedve kb. 40 perc alatt megpároljuk.

2. Másik edényben a rizsitalt a rizssziruppal, a vaníliával és a fahéjjal, gyakori kevergetés közben felforraljuk, majd a párolt barna rizst is beleforgatjuk, és közepes lángon 30 perc alatt, gyakori kevergetés közben krémesen puhára főzzük.

3. A fekete szedret a vízzel, a rizssziruppal és a kardamommal puhára főzzük, majd a kis tálkákba szedett rizspudingra kanalazzuk.

4. Ha még krémesebb, pudingosabb hatást szeretnénk elérni, akkor a gabonapudingot botmixerrel pürésíthetjük.

5. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

 

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

 

Jó tudni!

Az inzulinrezisztencia és a PCOS kezelésének legfontosabb alappillérei az egyénre szabott étrend, a rendszeres testmozgás és súlyosabb esetekben a gyógyszeres a cink és a magnézium jó hatással van. A kecskerutatea a szervezet sejtjeinek kezelés. Az anyagcserezavarra a D-vitamin, az omega-3 zsírsav, a króm, inzulinérzékenységét növeli, ezáltal a vércukorszintet csökkenti.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Sóból is megárt a sokk! Minden káros amit tiltanak?Az utóbbi évek egyik „mumusmítosza” a mindenki számára szükséges só körül kerekedett.    
Édes méreg – lassan ölA cukor közel kétezer éves története során leginkább az elmúlt néhány évtizedben jelent valódi problémát az egészségünkre nézve, amely főként a cukorgyártás fejlődésének és annak köszönhető, hogy ma már a legtöbb élelmiszerben megtalálhatók a fehér kristályszemek. 
Emeljük ki vagy rejtsük el!Bármilyen is az arcunk, biztosan vannak rajta olyan részek, amelyekre büszkék vagyunk – és olyanok is, amelyekre kevésbé. Jó, ha tudjuk, hogy okos sminkeléssel könnyedén kiemelhetjük az előnyös területeket, és elrejthetjük, amire nem szeretnénk felhívni a figyelmet.
Híresek és természetesekAz ismertséget többféleképpen is ki lehet használni. Szerencsére van, aki a jó ügy mellett, a környezet védelmében kampányol – ahogy vendégeink is.
Fehérnemű-etikett A láthatatlan erotikus vértezetNincs két egyforma nő. Sőt még egyetlen mindig ugyanolyan nő sincs, hiszen annyi átalakulásra képes: házi tündérből szexistennő tud lenni, vagy éppen határozott üzletasszonyból melegszívű édesanya. Ekkora változékonyságnál természetes, ha az is ezerféle van, ami akkor is tud finomságot, izgalmat, érzékiséget sugározni, ha senki sem látja: a fehérnemű.
A hatodik ízÉdes, sós, savanyú, keserű – ezeket az ízeket már ismerjük. Bár néhány éve már definiálták az ötödik ízt, mi most a hatodikat próbáljuk „elcsípni”.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/