Képzeld el, amit kívánsz és kívánd, amit elképzeltél!

A fogyás fejben dől el, mint ahogyan az életben minden változtatás, a cselekvés pedig e döntésnek megfelelően követi az elme utasításait. Aki nem hiszi, járjon utána és próbálja ki mekkora ereje van a gondolatainak. 

 

Van kedve egy olyan kísérlethez, amit már gyerekkorában is számtalanszor kipróbált? Ha igen, gondoljon egy citromra! Gondolatban vágja félbe, nyalja meg a rostokat és facsarjon a nyelvére néhány csepp levet… Nem kérdés, hogy az elmúlt másodpercekben a szájában fizikailag is összefutott a nyál. Unalmas ez a példa? Lehet, de tökéletesen szemlélteti, hogy a gondolat milyen erővel hat a testre. Az elme különös hatékonysággal képes fizikai változásokat eredményezni szervezetünkben. Különféle, egymáshoz részben hasonló, némileg pedig eltérő módszerek épülnek elmetechnikákra, amelyek alkalmazásával hatékonyan befolyásolhatjuk céljaink megvalósulását, így például a fogyást.

 

A siker 3 kulcsa – VÁGY, HIT, ELVÁRÁS

Erős vágy a cél elérésével kapcsolatban.

Hit abban, hogy amit szeretnék, az beteljesül.

Elvárás, ami azt jelenti, hogy el tudom képzelni a megvalósulás pillanatát és az ahhoz kapcsolódó kellemes érzést.

 

Mit és hogyan szeretnénk?

Két alapvető módja van annak, ahogyan az elménket tudatosan használhatjuk a kívánt súly elérése érdekében. Természetesen a két lehetőség kombinálható egymással fantáziánk kénye-kedve szerint.

MIT?: Az egyik módszer szerint nap, mint nap, ellazult állapotban elképzeljük, például, hogy állunk a mérlegen, ami pontosan azt a súlyt mutatja, amit szeretnénk elérni. Közben átéljük azt a fajta örömöt, amit érzünk ennek az eredménynek kapcsán. De beleélhetjük magunkat abba a szituációba is, amikor ismét beleférünk kedvenc ruhánkba, amiben elmegyünk valahova és elismerő bókokat gyűjtünk be.

HOGYAN?: Kreatív elménk beüzemelésének másik lehetősége, hogy naponta, ellazulva, elképzeljük, például azt, ahogyan apró kis manók valamilyen „varázskrémmel” kenegetik azokat a testrészeinket, ahol a zsírlerakódások vannak, amelyek ezáltal elolvadnak és lefolynak a testünkről. Közben látjuk, amint napról napra vékonyabbak vagyunk.

TIPP az időzítéshez: A gyakorlatok során, képzeletünk világában valamilyen módon megjeleníthetünk egy naptárt is, amely azt a napot mutatja, amikorra szeretnénk elérni a kitűzött célt. (Jó helye lehet ennek a képnek például a mérleg jobb felső részén, vagy a kis manók varázskrémének tubusán, jelezve a készítmény szavatossági idejét, aminél tovább nem is lesz szükség rá.)

 Képzeld el, amit kívánsz és kívánd, amit elképzelték!

Parancs értettem!

Ahhoz, hogy bármelyik technikát sikeresen alkalmazzuk, hinnünk kell abban, hogy az elme ereje képes hatni a testünkben zajló folyamatokra. Ha elbizonytalanodnánk ebben, gondoljunk a placebo készítmények bizonyítható hatásaira. Vajon miért múlik el valakinek a fejfájása, ha bevesz egy olyan cukorkát, amit fájdalomcsillapítóként adtak neki? Mert egyrészt elhiszi, hogy a kis bogyó, amit lenyel hatásos fájdalom ellen, másrészt vágyik arra, hogy elmúljon a fejfájása, harmadrészt elvárja az eredményt (hiszen el tudja képzelni, hogy ez így lesz). Tehát rendelkezik az elme erejéből adódó siker 3 kulcsával. Nos, ha ezzel a gondolatmenettel képesek vagyunk azonosulni, akkor már nem állunk távol attól, hogy elképzeljük: pusztán az elménk tudatos aktiválásával elérhetjük kívánt súlyunkat, hiszen testünk követni fogja a gondolati „parancsot”, ami ez esetben a FOGYÁS. Mindez azt feltételezi, hogy bízunk annyira szervezetünk bölcsességében, hogy a fogyás parancs végrehajtásához pontosan olyan ételeket és abban a mennyiségben fog megkívánni, amelyek elfogyasztása súlycsökkenéshez vezet.

 

Tiltott képzelet

Fogyókúra idején gyakran előfordul, hogy nem nagyon tudunk másra gondolni, mint az evésre. Szinte minden lyukas pillanatban valamilyen finomság jut eszünkbe és azon kapjuk magunkat, hogy már el is képzeltük, mennyire élvezetes lenne azt elfogyasztani. Ez a gondolat, az elme erejével, a „fogyás” parancs helyett az „evés” parancsot próbálja kiadni szervezetünknek. Ennek elkerülése végett nagyon fontos, hogy a számunkra szimpatikus elmetechnikát ellazult, ralaxáló állapotban alkalmazzuk, mert az így keletkező, ráadásul tudatosan irányított gondolatok nagyobb erővel bírnak, mint a napközbeni, teljesen éber állapotban érkező társaik.

 

Rakoncátlan elefánt

Mindig arra gondolunk, amire éppen „nem szabad”. Ahhoz, hogy ezt letesztelje saját magán, egyetlen dologra nem szabad most gondolnia, ez pedig egy elefánt. Egy hatalmas afrikai elefánt, amelyik éppen locsolja magát az ormányába felszippantott rengeteg vízzel. Ugye? Pontosan látta maga előtt a zuhanyzó elefántot! És ha el akarta kergetni ezt a gondolatot egy másikkal, képzeletbeli képernyőjének valamelyik sarkában akkor is ott rakoncátlankodott a „tilos” képzelet, amire nem volt szabad gondolni.

 

Kell e fogyókúrázni?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a képzeletünkkel tudjuk irányítani testünk változásait, akkor szükséges e egyáltalán fogyókúrázni a fogyás érdekében. Amennyiben valóban hiszünk az elme erejében, és azzal a gondolattal kísérve fogyasztunk el egy többszáz kalóriás maffint, hogy „nem hizlal, sőt fogyaszt”, akkor ezt a szervezetünk parancsként értelmezi, és ennek megfelelően reagál. (Gondoljunk ismét a placebo cukorkára, amit ha fájdalomcsillapítóként kapunk be, akkor el is múlik tőle a fejfájásunk). Egyetlen probléma ezzel, hogy a legtöbb ember képtelen elhinni, a hagyományos maffinról, hogy nem hizlal, pláne azt, hogy fogyaszt. Márpeddig, ha ez így van, akkor a siker kapujának három kulcsa (vágy, hit, elvárás) közül az egyiket –a hitet- máris elvesztettük, így nem tudunk rálépni az áhított eredmény földjére. Ezért ha fenntartásaink vannak azzal kapcsolatban, hogy csupán ez elme erejének hatására képesek vagyunk lefogyni, akkor tegyünk meg bátran fizikai szinten is mindent a kívánt súly eléréséért. A gondolat hatalmát pedig alkalmazzuk kiegészítésként a folyamat támogatására. Így is nagyon hatékony lesz. 

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Ásvány- vagy csapvíz? Sokszor éri kritika a vezetékes vizet az ásványvízzel szemben. Ásványi anyagok? Tartósítószerek? Klór? Szeretnénk végre tisztán látni…  
Hamuból gyémánt - Igaz történetekKét nő – akik rendületlenül hittek abban, hogy hamarosan jobbra fordul a sorsuk, és akaraterejüknek köszönhetően újjászülettek életük egyik legnagyobb válságát követően. 
A fenntartható építészet alapjai - Nem a házzal indul az ökologikus építészet!Az épületek az összes energia felhasználás nagyjából 40 százalékát teszik ki, így egyértelmű, hogy ezen kellene spórolni. És úgy tűnik, lehet is. 
Híresek és természetesekAz ismertséget többféleképpen is ki lehet használni. Szerencsére van, aki a jó ügy mellett, a környezet védelmében kampányol – ahogy vendégeink is.
Peller Mariann anyaotthonba látogatott Ki tudná jobban átérezni az otthonukat elvesztett, gyermekes nők helyzetét, mint egy édesanya. Peller Mariann ezért is állt azon jótékonysági program mellé, melynek keretén belül a szervezők és a műsorvezető házhoz viszik az egészséget. Az immár kétgyermekes édesanya olyan csomaggal érkezik a nehézsorsú édesanyákhoz és gyermekeikhez, amely segítséget jelent az édesanyák egészségének megőrzésében. A kicsik játékot, anyukáik pedig vitaminokat kapnak, illetve az MSD Pharma Hungary Kft. segítségéve
Fűből, fáról, tengerből - Bőrfeszesítő csodakencékFogyókúra közben könnyedén előfordulhat, hogy a bőr veszít rugalmasságából. Ám számos speciális készítmény közül választhatunk már, amelyek feszesítő, kötőszövet-erősítő hatóanyagokat tartalmaznak. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/