Egy Kedves Nézőnk elküldte nekünk három házilag elkészíthető, finom frissítő ital receptjét. Az enyhébb őszi napokon is üdítő lehet!

Köszönjük, Bánhegyi Szilviának!

 

Gyümölcsös jeges tea

Hozzávalók:

8dl tea

6 e.k. citromlé

40 dkg vegyes idénygyümölcs

mentalevél

méz

Elkészítés:

A citromlevet 4dl vízzel elkeverjük, jégkockatartóba öntjük és megtisztítjuk, megmossuk. A poharakat megtöltjük a jégkockával meg a gyümölcsökkel, és feltöltjük a teával. Mézzel édesítjük. Citromkarikákkal és mentalevéllel díszítjük.

Sárgadinnyebólé

Hozzávalók:

1 db sárgadinnye

2 dl narancslé

2 dl ananászlé

2 dl almalé

citrom és citromfű

jégkocka

Elkészítés:

A sárgadinnyét behűtjük, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A húsából karalábévájóval kis gömböket formázunk, ezeket a jégkockával együtt a poharakba kanalazzuk. A gyümölcsleveket összekeverjük és belefacsarjuk egy citrom levét is. A poharakat feltöltjük az itallal, majd citromkarikákkal és citromfűvel díszítve kínáljuk.

Limonádékoktél

Hozzávalók:

4db citrom

2 db lime

8-10 mentalevél

8 dl hideg víz

Elkészítés:

A citrom és a lime levét kicsavarjuk, a mentalevelet finomra aprítjuk, majd az egészet felöntjük a hideg vízzel. Jól összekeverjük, majd leszűrjük, hogy a mentalevél darabkái ne kerüljenek az italba. A poharakba egy-egy mentaágat, két-két citrom és lime karikát teszünk, megszórjuk tört jéggel, majd ráöntjük a koktélt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/