Köszönjük, Bánhegyi Szilviának!
Gyümölcsös jeges tea
Hozzávalók:
8dl tea
6 e.k. citromlé
40 dkg vegyes idénygyümölcs
mentalevél
méz
Elkészítés:
A citromlevet 4dl vízzel elkeverjük, jégkockatartóba öntjük és megtisztítjuk, megmossuk. A poharakat megtöltjük a jégkockával meg a gyümölcsökkel, és feltöltjük a teával. Mézzel édesítjük. Citromkarikákkal és mentalevéllel díszítjük.
Sárgadinnyebólé
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
2 dl narancslé
2 dl ananászlé
2 dl almalé
citrom és citromfű
jégkocka
Elkészítés:
A sárgadinnyét behűtjük, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A húsából karalábévájóval kis gömböket formázunk, ezeket a jégkockával együtt a poharakba kanalazzuk. A gyümölcsleveket összekeverjük és belefacsarjuk egy citrom levét is. A poharakat feltöltjük az itallal, majd citromkarikákkal és citromfűvel díszítve kínáljuk.
Limonádékoktél
Hozzávalók:
4db citrom
2 db lime
8-10 mentalevél
8 dl hideg víz
Elkészítés:
A citrom és a lime levét kicsavarjuk, a mentalevelet finomra aprítjuk, majd az egészet felöntjük a hideg vízzel. Jól összekeverjük, majd leszűrjük, hogy a mentalevél darabkái ne kerüljenek az italba. A poharakba egy-egy mentaágat, két-két citrom és lime karikát teszünk, megszórjuk tört jéggel, majd ráöntjük a koktélt.