A szépségszakma összefogott a daganatos gyermekekért!

 

Nincs annál megrázóbb, mint amikor egy gyermek megbetegszik, és az életéért küzd. A gyógyulásban óriási szerepe van a lelki háttérnek. Amikor a kezelések során egy kislány elveszti a haját, szinte az utolsó csepp a pohárban. A fodrászok most összefogtak, hogy a szakma legnagyobb eseményén minél több hajat gyűjtsenek össze, amiből a Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére parókákat készíthetnek.

Magyarországon kb. 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, és mivel a betegség kezelése gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. Ez az élmény teljes lelki törést okoz nekik, ami a gyógyulást is megnehezíti.

A fodrászok most összefogtak, hogy ezeken a beteg gyerekeken segítsenek, és minél több hajat gyűjtsenek össze, hogy parókákat készíthessenek nekik. A most hétvégén megrendezésre kerülő Beauty Trend Show-n, mely a szépségipar legnagyobb rendezvénye, várják azokat a nagylelkű, és hosszú hajjal rendelkező embereket, akik felajánlják a hajukat a beteg gyerekeknek.  Kb. 25-30cm hosszú hajra van szükség egy parókához.

„Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe olyan frizurát készítek nekik, amilyet csak szeretnének!” mondja Perényi Ádám mesterfodrász, aki csapatával vállalta, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít. A levágott hajból Varga Jánosné parókakészítő - aki már maga is több száz parókát ajándékozott már a Tűzoltó Utcai Gyermekkórháznak – készíti majd a kívánt parókát. A parókákat az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis betegeknek.

„Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején.” mondta Dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja. „Reméljük, hogy a Beauty-n minél többen vállalják, hogy segítenek a beteg gyerekeknek!”

Interjú: Balla Ágnes 20/5827744

www.beautyforumblog.hu

 

Hajadományozás:

2014. november 8-9, SYMA Csarnok, Beauty Trend Show 10-17h között

 

Te és barátnőd tölts el a Beauty Trend Show-n egy szépséges hétvégét november 8-9-én!

Közép-Kelet Európa legnagyobb szépségszakmai fóruma, kiállítása és vására nyílik meg a hétvégre nemzetközi kiállítókkal, szépségszalonokkal, számos újdonsággal, látványos bemutatókkal, smink- és testfestés versenyekkel, divatfrizurákkal és divatbemutatókkal. A színpadon Hajas László 2014-es londoni show-ja LIVE!


Ismerd meg és próbáld ki az újdonságokat:
• a legújabb sminktrendek, helyszíni make-up
• körömdíszítés, köröm-design
• a legkorszerűbb kozmetikai kezelések, bőrdiagnosztika, tanácsadás
• varázslatos 3D szempillák, a szemedhez illő stílusban
• frizura-tanácsadás, hajdiagnosztika
• meglepetések, ajándékok, látványos színpadi bemutatók

November 8-9-én a SYMA „A” Csarnokában minden a szépségápolásról és rólad szól majd.

Jegyek: 3200Ft-os áron a helyszínen (amely tartalmaz egy 1000Ft-os Ulpius könyvutalványt, valamint az összes kezelést ingyenesen lehet kipróbálni).


Információ: www.beautyforumblog.hu

Korábbi cikkeink

Tippek, trükkök és népi gyógymódok a kínzó tünetek ellenBár tény és való, hogy az allergiás megbetegedések robbanásszerű elterjedése a világban a modern kor emberének túlhajszolt életvitelének is köszönhető, korábban is voltak allergiások, igaz, jóval kevesebben. Nekik gyógynövények és népi praktikák segítettek a túlélésben.
Bio híreinkÚjdonságok, érdekességek a nagyvilágból.
Fogyásig isszuk magunkatA böjt célja a méregtelenítés, aminek mellékhatása a fogyás. Sokan ez utóbbi miatt kezdenek bele a böjtölésbe, azon belül is valamilyen lékúrába. De mit is takar a léböjt pontosan?
Allergének a lakásbanSzemmel nem látható, sok ezer apró – és nagyító alatt nézve meglehetősen ronda – élőlény vesz körül bennünket, és okoz betegséget szervezetünkben, az otthonunkban, az ágyunkban… Fegyverbe, takarítás!
50 fölött is aktívanA közvélemény szerint az 50 fölötti korosztály már csak legyint, ha az erotikáról van szó. A valóság azonban nem ezt bizonyítja: a férfiak és nők az érettebb években is igénylik a minőségi szexualitást. Vagyis ebben a korban sem szabad lemondani az érzékiségről!
Zöld kávétól pörög a napAusztráliában, az USA-ban és Nyugat-Európában már régóta hódít az instant zöld kávé keverék. Nálunk is egyre többen váltanak a hagyományos kávéról a könnyen elkészíthető és egészséges reggeli italra, ami élénkítő fogyasztószer is egyben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/