Ráncba szedett élet

Arcunk egy olyan térkép, amelyen helyet kapnak fontos életeseményeink lenyomatai. Ha megtanulunk olvasni ebben a szimbólumrendszerben, feltárul előttünk az arc mögött álló ember személyisége, életútja, egészségi állapota.

 

A fiziognómia, vagyis az arcdiagnosztika néven ismerté vált ősi tudomány mögött több ezer éves tapasztalat áll, amely azt igazolja, hogy egy ember tekintetének elemzése során számtalan információ tárható fel az illetőről. Már az ókorban és a középkorban is több neves ember – köztük Hippokratész, Arisztotelész, Gerolamo Cardano – tudatosan foglalkozott az arcvonások vizsgálatával. Akkoriban a barázdákkal kapcsolatban még nem volt annyi ellenérzés, mint manapság. A távol-keleti orvoslásban a diagnosztika területén a mai napig nagy hangsúlyt fektetnek az arcelemzésre, amelyben a betegségek kialakulása és gyógyítása szempontjából nem csupán a konkrét rendellenességre utaló jeleknek, de a személyiségjegyeket tükröző vonásoknak is fontos szerepük van, hiszen a keleti medicina holisztikus szemlélettel az egész embert mint egységet vizsgálja. Találhatók az arcon olyan területek, amelyeken a többinél hamarabb jelenek meg a nemkívánatos szarkalábak. Ilyen a szemkörnyék és a homlok. Ezeknél a területeknél elsősorban a milyenségnek van jelentősége, míg azokon a területeken, amelyek nem elsődleges ránclelő helyek, mindenekelőtt annak van jelzésértéke, ha valamiért oda kerül egy-egy barázda.

 Ráncba szedett élet

 

Bölcs homlok

A homlokon elhelyezkedő vízszintes ráncok élettapasztalatainkról vallanak, a bölcsesség mutatóinak is nevezhetjük őket. Mélységük elárulja, bizonyos életesemények mennyire mély nyomot hagytak bennünk. Fiatalkori megéléseink a homlokunk felső, hajtőhöz közeli részén vájnak nyomot, míg az évekkel később keletkezők inkább a szemöldökhöz közelebb eső területeken alakulnak ki. Közvetlenül a szemöldökök közötti rész alatt, tehát az orr legtetején vízszintesen áthaladó redő pedig arra utal, hogy viselője nem tűr ellentmondást.

A homlokon nemcsak vízszintes, függőleges árkok is találhatók, amelyek nem kevesebb jelentőséggel bírnak. A két szemöldök közötti részről indulva egy vagy több mélyedés is futhat felfelé a homlokon.

Egy függőleges

Az ilyen ember elsősorban saját karrierjére és előrehaladására koncentrál, s hajlamos rá, hogy másokra való tekintet nélkül vigye véghez akaratát. Gyakorta önző, egocentrikus, aki sok ellenséget gyűjt maga köré, így általában személyes kapcsolatai nagyon törékenyek és nem kielégítőek számára. Ám akit szeret, azért tűzbe megy, és ugyanolyan elszántsággal tesz meg érte szinte bármit, mintha saját érdekében tenné.

Két függőleges

Megértő, empatikus képességekkel rendelkező, kiegyensúlyozott személyiségre utalnak ezek a jelek. Olyan emberről tanúskodnak, aki meghallgatja mások véleményét, és odafigyel rá. Vitában képes átlátni mindkét fél álláspontját. Az ilyen ember akkor is meg tudja tartani barátait, ha sikerül magas pozíciót elérnie az életben. A két ránc egymás felé közelítése egocentrikus hajlamot jelöl, ami már okozhat nehézségeket az emberi kapcsolatok harmonizálása terén.

Két befelé, majd kifelé

Az ilyen embernek nagy az egója, de kevés az önbizalma ahhoz, hogy higgyen magában, képességeiben, vagyis abban, hogy elérheti, amit akar. Általában fenntartással van másokkal szemben, és lelkileg gyakorta éli át a meg nem értettség érzését. Többnyire nem kerül magas pozícióba.

Három függőleges

Szerencsés jel, amely arra utal, hogy viselője hamar ér el kimagasló sikereket, és valamifajta hírnévre tehet szert. Ez abban az esetben is igaz, ha a két külső ránc kifelé tart – szigonyformát képezve a homlokon. Ám ha a két külső ránc a középsőhöz közelít, az önző és aggodalmaskodó természetre utal.

 

Szarkalábak hangulata

A szemek környékén megjelenő felfelé ívelő szarkalábak a vidám, örömteli élmények jelölői, míg a lefelé ívelőek szomorúságot tükröznek. Azok az emberek, akiknek több a szemük sarkából felfelé szaladó ránc, mint a lefelé hajló barázda, általában optimistább, életigenlőbb természetűek. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy vidámabb és kevésbé gondterhelt az életük, hanem azt, hogy pozitívabb hozzáállással élik meg mindazt, amit a sors eléjük hoz. Ennek értelmében a szarkalábakat irányuk alapján nevető-, illetve bánatráncoknak is nevezik.

 

Igazmondó orr

Az orr a szív állapotának egyik jelölője. Ha az orr hegyének közepén vágásszerű bemélyedés van, az általában a szívműködésben való egyensúly hiányára utal, legtöbb esetben szívritmuszavart, szívzörejt jelöl. Az ilyen barázdával bíró emberek állóképessége rendszerint nem túl nagy. Az orr bőrének rossz minőségéből pedig szexuális nehézségekre lehet következtetni mindkét nemnél.

 

Az ajkak intim titkai

Az ajkak feletti rész a nemi szervek területe. Ha ezen a részen mosolygás közben vízszintes ránc rajzolódik ki, az gyakran jelez szexuális, illetve nemi szervi problémákat. Nőknél menstruációs zavarokra, férfiaknál a szexuális képesség hanyatlására is utalhat. Ezen a területen megjelenő függőleges ráncok pedig a nemiség fizikai szintű csökkenését jelzik, így nőknél ez a jelenség a menopauza idején kezdődik.

A felső ajak a gyomor, a szájszeglet a nyombél, az alsó ajak pedig a belek jelölője. Jól látható ránc keletkezése valamelyik területen az általa jelzett szervrendszerrel kapcsolatos problémára utal. Nőknél gyakori az alsó ajak közepén kialakuló függőleges ránc, ami általában bélműködési rendellenességre utal.

A jelekre tehát érdemes figyelni, de tegyük ezt óvatosan, egy-egy barázda vagy apró szépséghiba nem adhat átfogó és mindenható képet testünk működéséről. 

Sziebig Tímea

 

Felhasznált szakirodalom:   Rodney Davies – Mit mond az arc?

                                      Michio Kushi – Az arcod nem hazudik

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Érzékiség és erotika a művészetekbenA csábítás, a vágy, a testi élvezetek minden formája szinte azonnal felkelti érdeklődésünket, így talán az sem véletlen, hogy a különféle erotikus tartalmú festmények, szobrok, írások és zenék minden civilizációt erősen foglalkoztattak és máig végigkísérik életünket. Egy tárlatlátogatás, egy komolyzenei előadás meghallgatása vagy egy verseskötet olvasgatása mély érzelmeket kelthet, más megvilágításba helyezheti kapcsolatunkat. Merítsünk ötletet a művészektől! 
ImmuntesztSokan nem is tudják, hogy mi állhat a gyakori betegségeik mögött. Ma Magyarországon negyvenezer primer immunhiányos beteg élhet úgy, sokan nem is tudnak betegségükről. Krónikus fáradság, hasmenés, visszatérő fülfolyás vagy bakteriális arcüreggyulladás – ezeket a betegségeket nem vesszük komolyan, egyszeri problémaként kezeljük.
A fenntartható építészet alapjai - Nem a házzal indul az ökologikus építészet!Az épületek az összes energia felhasználás nagyjából 40 százalékát teszik ki, így egyértelmű, hogy ezen kellene spórolni. És úgy tűnik, lehet is. 
Top 10 arcfiatalító eljárás Melyik nő – és egyre több férfi – tudna ellenállni egy kényeztető arckezelésnek, amelynek nem utolsósorban a gravitációt meghazudtoló hatása is bizonyított! A megoldások összegyűjtésében, amelyeknek köszönhetően akár eggyel jobb formánkat láthatjuk viszont a tükörben, Hantos Tímea kozmetikus volt a segítségünkre.
Peller Mariann anyaotthonba látogatott Ki tudná jobban átérezni az otthonukat elvesztett, gyermekes nők helyzetét, mint egy édesanya. Peller Mariann ezért is állt azon jótékonysági program mellé, melynek keretén belül a szervezők és a műsorvezető házhoz viszik az egészséget. Az immár kétgyermekes édesanya olyan csomaggal érkezik a nehézsorsú édesanyákhoz és gyermekeikhez, amely segítséget jelent az édesanyák egészségének megőrzésében. A kicsik játékot, anyukáik pedig vitaminokat kapnak, illetve az MSD Pharma Hungary Kft. segítségéve
Ráncfelvarrás szike nélkülGörbe hétvége Ibizán. All inclusive heverészés a Vörös-tengernél. Teljesítménytúra a Kárpátok bércein. Csatangolás Isztambul sikátoraiban. Összeállításunkban – vérmérsékletéhez mérten – mindenki megtalálja az éveket visszapörgető nagy utazást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/