Intimkozmetika nem csak nőknek

Ha a férfiakról és a gyantázásról beszélünk, a két szó együtt még mindig paradoxonnak hat, pedig nem muszáj meghagyni a nőknek ezt a kiváltságot, mivel a gyantázás és a sikeresség között szorosabb az összefüggés, mint azt korábban gondoltuk volna.

 

Még manapság is sokan vallják, hogy a férfi úgy van jól, ahogy megteremtették, szép szőrösen. Ám szerencsére egyre kevesebben gondolkodnak így, és – talán párjuk unszolására – alávetik magukat annak a kozmetikai kezelésnek, amelyről egy átlagos férfi annyit tud, hogy nagyon fáj, viszont a végeredmény érdekében azért egyszer érdemes kipróbálni.

 

Borotva helyett

A férfiak fejében a gyantázás női tevékenység, amelyet párjuk a fürdőszobában magányosan, illetve a kozmetikusnál végez. Nem sokat tévednek, csakhogy az intimkozmetikák már nemcsak az egyik nemet várják, hanem azokat a férfiakat is, akik megunták a borotvát, és igényesen szeretnének kinézni testszerte.

A problémát általában az okozza, amikor végre rászánja magát a férfi, hogy időpontot kérjen egy alapos gyantázásra. Valószínűleg nehezebb dolga lesz a kozmetikusnak, mint egyébként, hiszen a teremtés koronája jóval szerényebb, amikor idegen helyen kellene megszabadulnia a nadrágjától. A férfiaknak igenis gondot okoz megnyílni egy idegen előtt, és sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne érezzék magukat kiszolgáltatottnak. Ennél már csak attól rettegnek jobban, hogy „ott” valami fájdalmas beavatkozásra kerülhet sor…

„A nők már jól tudják, hogy a gyantázás okozta fájdalom annyira elviselhető lehet, mint a borotválkozás. Szomorú tapasztalat, aki úgy fekszik a gyantacsík alá, hogy biztosan fájni fog, annak fáj is. Az első alkalom – főleg az intim területeken – valamivel fájdalmasabb, mint az utána következő bármelyik, azonban aki néhány alkalom után hozzászokik a »semmihez sem hasonlítható« érzéshez, utána bármikor hajlandó alávetni magát egy kezelésnek. Azt még a nők sem vitatják, hogy az adrenalin felerősíti a fájdalmat, ezért is tűrik nyugodtan a gyantázást – mondja András Andrea, a L’intimage intimkozmetika vezetője, aki kineziológus is egyben, de erre később visszatérünk. – Az érzet mindenkinél más, nem mondanám elviselhetetlennek, inkább kellemetlen. A többség gyantázás előtt borotvát használt, amely hatására megerősödtek a szőrszálak, így annak valóban nagyobb fájdalommal jár az eltávolítása. Másodszor azonban már jóval ritkább és gyengébb szőrszálak várják, hogy eltüntessék őket, ezért olyankor már össze sem lehet hasonlítani a fájdalomérzetet az elsővel” – magyarázza Andrea.

 

Mindenki másért csinálja

A férfiak legnagyobb megdöbbenésére sokszor a partnerüktől azonnal visszajelzés érkezik, hogy csupaszon jobban esik az együttlét. Van, akit a szőrpamacs zavar, másokat az, ha a gyakori borotválás miatt szúrós a férfi. Mindenképpen dobogós a higiénés szempont, hiszen a meztelen testrésznek más az illata, és melegebb időben nem fülled be. Andrea szerint a harmincas–negyvenes üzletemberek számára ez egy olyan kozmetikai kezelés, amellyel megjutalmazzák magukat, hiszen jóval kényelmesebb és hatásában hosszabb ideig tart, mint bármilyen más beavatkozás. Van, aki divatból veszi igénybe, mások egészségügyi okokból vagy pusztán kényelemből.

Intimkozmetika nem csak nőknek

Kopaszok és sikeresek

Az első alkalom olyan, mint egy beavatás, viszont miután még a legfélősebbek számára is egyértelmű lesz, hogy az első két hétben még csak pelyheket sem nagyon látnak, akkor sokan elhatározzák, mégiscsak megéri ez a kis kellemetlenség. András Andrea megfigyelte, hogy azok a vendégek, akik sikeresek, jobban tűrik a fájdalmat, és kevésbé tartanak az intim területek gyantázásától, mivel a boldoguláshoz vezető úton is bőven találkoztak akadállyal és fájdalommal. Van, akiben azonban annyira erős a félelem, hogy csak egyszer veszi rá magát a gyantázásra, de csak azért, hogy meggyőzze magát a kezelés kibírhatatlanságáról, ahogyan korábban is képzelte. Na, ő kevésbé sikeres a mindennapokban, hiszen félelmek kísérik végig, és soha nem mer kockáztatni.

A legkönnyebben az éli túl a kezelést, aki rögtön megnyílik. A  jó szakember egyben a vendégek számára lelki szemetesláda is. Néha azonban akad, aki komolyabb segítségre szorul, mert annyira félresiklott az élete, hogy betegségek formájában is visszaköszön a diszharmónia. Számukra is van megoldást, ugyanis András Andrea kineziológusként azokat a vendégeket várja, akik egyedül képtelenek megbirkózni a lelki batyujukkal, viszont éreznek arra késztetést, hogy külső segítséggel megszabaduljanak tőle.

 

Oldjuk fel a blokkokat!

„Egyik vendégünk annyira rossz állapotban volt, hogy felajánlottam, néhány alkalommal üljünk le beszélgetni, hátha tudok segíteni a problémáján. A negyedik alkalom után már nem fájt a melle a jóindulatú daganat miatt. Közösen rávilágítottunk arra a problémára, hogy eddig elment mellette az élet, mindenkinek próbált megfelelni ahelyett, hogy önmagával (is) törődött volna. Természetesen jóval könnyebb a nőkkel, mint a férfiakkal, mert náluk nagyon erős a látszatérték, ami megakadályozza őket abban, hogy kiadják magukból a problémáikat” – mondja Andrea. Ez a szemléletmód egyébként nem csak az intimkezelésre vonatkozik, hanem bármilyen vállalkozás elindítására és működtetésére. Amikor úgy gondoljuk, hogy valamit nem tudunk megcsinálni, az nem a képességeinket írja le, hanem saját tudat alatti gátjainkat. Ha ezeket felismerjük, akkor továbbléphetünk, azonban addig csak egy helyben toporgunk. Andrea szerint merjünk álmodni, mert csak az álom adhat erőt, és motiválhat bennünket, majd ebből lesznek a későbbi célok. A második lépés, hogy higgyük el, meg tudjuk csinálni, amit kitaláltunk. A lényeg, hogy lépésről lépésre haladjunk a céljaink felé, hiszen a gyermekkorunktól belénk épülő tudat alatti blokkok azok, amelyek megakadályoznak bennünket az elérésükben. Jó hír, hogy ezek oldhatók, és ez a magán- és az üzleti életben is működik, elérhetjük megálmodott sikereinket.

 

Fontos a bizalom!

András Andrea tapasztalata, hogy a férfiak nagyon féltik a legnemesebb testrészüket. Ezért a legfontosabb feladat a bizalom kiépítése. Ez azonban önmagában kevés lenne. Az intimkozmetikában elsődleges szempont: a vendégek érezzék, hogy megbízhatnak a kezelést végző kozmetikusban. Érezzék, hogy a legmagasabb minőséget nemcsak a nyújtott szolgáltatásokban, hanem a felhasznált anyagok tekintetében és a kezelést végző személyzettől is megkapják. Andrea külön minőségbiztosítási rendszert dolgozott ki a felhasznált anyagokra és az eljárásra, beleértve a gondos utókezelést is. Legalább az elején érdemes betartani, hogy két gyantázás között ne teljen el egy hónapnál több idő, mivel a kezelések hatására egyre ritkább lesz a szőrzet, így akkor már néhány héttel kitolható a következő találkozás időpontja. A gyantázáshoz legalább fél, de inkább egy cm hosszú szőrzetet érdemes növeszteni, mert az már elég hosszú ahhoz, hogy a gyanta meg tudja ragadni.

 Több mint TestŐr

Hollywoodi vagy brazil?

A gyantázás során a szőrök eltávolítása gyökerestül történik. Ezt féltartós szőrtelenítési módszernek tartják, mivel 3–8 héten belül ajánlott megismételni a kezelést, azonban a rendszeres gyantázás hatására a szőrök egyre vékonyabbak lesznek, és  növekedésük egyre lassul. Az intimgyanta előnye, hogy bármikor visszanöveszthetjük a szőrzetünket. Ma már különböző stílusok közül választhatunk. A Hollywood style azt jelenti, hogy elöl és hátul teljesen csupasz az intim testrész. A brazil gyantánál némi szőrzet megengedett, míg a fazongyantánál – ahogy a nevében is benne van – különböző figurákat alakítanak ki, természetesen szőrből.

 

Aschenbrenner Sándor

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Drágám, ma fáradt vagyok!Miután Anna hónapokon át hallgatta a fenti mondatot, kétségbeesésében szexuálterapeutához fordult. Négy hónap kemény munkája során a szakember terelgetése által megtanulta a párjához vezető utat, és intim együttléteik ma jobbak, mint a megismerkedésüket követő időszakban.
Férfiszépség női szemmelA jövő, de már a jelen kozmetikai cégeinek is ugyanolyan célcsoport a férfi, mint a nő. 
Peller Mariann anyaotthonba látogatott Ki tudná jobban átérezni az otthonukat elvesztett, gyermekes nők helyzetét, mint egy édesanya. Peller Mariann ezért is állt azon jótékonysági program mellé, melynek keretén belül a szervezők és a műsorvezető házhoz viszik az egészséget. Az immár kétgyermekes édesanya olyan csomaggal érkezik a nehézsorsú édesanyákhoz és gyermekeikhez, amely segítséget jelent az édesanyák egészségének megőrzésében. A kicsik játékot, anyukáik pedig vitaminokat kapnak, illetve az MSD Pharma Hungary Kft. segítségéve
A - Z-ig Bőrbarát ételekRendhagyó ábécénk sorra veszi azon élelmiszereket, amelyek nemcsak egészségesek és finomak, hanem kívülről és belülről is támogatják a bőr folyamatos megújulását. 
Hitek és tévhitekA városi legenda szerint a mikrohullámú sütő és a mobiltelefon rákot okozhat, miközben fogalmunk sincs arról, hogy a kék fényű ébresztőórás rádió vagy a horkolás is hasonló hatású lehet.
Éjszaka kopnak el a fogainkHa gyakran ébredünk váll- és nyakfájással, ha gyakran gyötör a migrén, ha fáradtan ébredünk, és mintha a hátunk sem volna már az igazi…akkor kötelező tovább olvasni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/