Megvannak az Év Testébresztői!

A Coca – Cola Testébresztő Díj jelöltjeit megismerhették a nyár folyamán, folyamatosan lehetett rájuk szavazni is, most pedig kiderült, hogy kinek sikerült a sporttársain kívül a legtöbb embert megmozdítani a közösségi fórumokon, és ki az, akinek a pályázata leginkább meggyőzte a szakmai zsűrit!

 

„Szeretnék példát mutatni!”

A közönségszavazás nyertese Dinya Illés lett, aki sportedzőként, a Fittbike SE elnökeként mindent megtesz azért, hogy kicsitől a nagypapáig mindenkit megmozgasson, és gyakran tart órákat hallássérült sportolóknak is.

„Több mint 30 éve sportolok, a kedvenc sportágaim az úszás és a triatlon, idén pedig tizedszerre teljesítettem az ironman távját. De a motivációt tulajdonképpen nem az újabb távok teljesítése jelenti, hanem a mögöttem lévő csapat! Szeretnék példát mutatni nekik, ösztönözni őket arra, hogy minél többet sportoljanak, hiszen fontos, hogy a sport már gyermekkorban az életünk részévé váljon, hogy a családok együtt sportoljanak, mert így lehet elérni, hogy a gyerekeknek ne kényszer legyen a mozgás, hanem öröm. Nagyon fontos még közösség összetartó ereje is, ami nélkül egy igazi jó csapat nem tud működni! Minden versenyfelkészülésében nagyon fontos szerepet játszik, hogy összebeszélve, együtt tudjunk sportolni, együtt tudjuk egymást hajtani a jobb eredményért! A mozgás pedig mindenki számára fontos, nem így mozgássérült gyerekeknek, és hallássérült sportolni vágyóknak is tartok spinning órákat. Ez egy új kihívás számomra, megtanultam a jelnyelvet is, hogy minél jobb edzéseket tarthassak, és minél jobban megértsük egymást!”

Illés a Testébresztő Díj ötszázezer forintos nyereményét pedig arra költi, hogy minél többen vehessenek részt sportorvosi vizsgálaton Pécs városában.

 

„Önsegítő projektnek indult, aztán kinőtte magát!”

 A másik díjazott Kádár – Papp Nóra lett, akit a pályázata alapján a szakmai zsűri választott ki. Nóra a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítójaként számtalan kismamának és fiatal anyukának segít, hogy újra formába hozzák magukat, a honlapon meghirdetett óráiba bárki becsatlakozhat, és otthon, a számítógépe előtt tornázhat, akár a gyerekkel együtt is!

 „ Az ikreim első születésnapja körül éreztem, hogy valamit változtatnom kell, mert testileg is és lelkileg is eléggé mélyponton voltam. Elkezdtem mozogni, és ezt elkezdtem dokumentálni az interneten, amiből kiderült, hogy erre igény és érdeklődés van, hiszen nagyon sok anyuka jár ugyanabban a cipőben, amiben én: nem találják a megfelelő mozgásformát, az időt, a motivációt. Ez a kezdeményezés tehát tulajdonképpen egy önsegítő projektnek indult, aztán kinőtte magát, és egy csapat, egy szuper közösség lett belőle, amit lehet követni a közösségi oldalon, illetve van egy honlapunk, és ott közvetítünk valós idejű tornákat az anyukáknak, akik a szülést követő hatodik – nyolcadik héttől be tudnak kapcsolódni, és különböző mozgásformákból és nehézségi szintekből tudnak válogatni napi három idősávban.”

Nóra arra is odafigyel, hogy az órák ne legyenek egyhangúak, megszokottak, és újra és újra ösztönözni tudja az anyukákat. A Testébresztő Díj ötszázezer forintos nyereményét is erre költi majd.

„Minden hónapban elhozok egy sztár –edzőt az anyukáknak, hogy ne csak azokkal a mozgásformákkal ismerkedhessenek meg, amiket én és az oktató anyukák tudunk nekik mutatni, emellett pedig minden hónapban havi kihívásokat szervezek az és az első három helyezett jutalmat kap, hogy mindig új és új motiváció legyen a mozgás folytatására!”

 

Ki lesz 2016 Testébresztője?

Az idei Év Testébresztői tehát megvannak, de a program folytatódik, így aki lemaradt, még lehet 2016 Testébresztője!

 

 

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Gyógyszeres fiókÉvek óta sokunk fejében él az elképzelés, hogy az étrend-kiegészítők rendszeres szedésével több betegség is megelőzhető.
Allergia régen és maAz allergia nem civilizációs betegség. Már az ókorban is feljegyeztek olyan eseteket, amikor uralkodók virágportól kaptak köhögési rohamot.
Genetikailag is hordozhatunk tüdőbetegségetA dohányzás számos tüdőbetegséget okozhat, de vannak olyan nehezen felismerhető betegségek, amelyeket születésünktől fogva hordozhatunk magunkban. Ezek a betegségek olykor már túl későn kerülnek az orvosok látószögébe, és a tüdő transzplantáció elkerülhetetlen. Az az Alpha-1 antitripszin hiány diagnosztikájában első és legfontosabb, hogy gondoljunk rá! Sajnos sok gyerek születik Alpha-1 antitripszin hiányos genetikai betegséggel, sajnos ezeknek a gyerekeknek a fele nem éri meg a felnőttkort az e
Gyógyulás a természet erejével A föld belsejéből feltörő termálvízforrásokat ma már nemcsak azok keresik fel, akik a legkülönbözőbb testi bajoktól szenvednek, hanem olyanok is, akik számára a termálvizes fürdőzés tökéletes megoldás a modern életformával együtt járó stressz oldására is.
Beauty & Style kiállítás 2019Idén október 18-20. között másodszor rendezi meg a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Magyarország legnagyobb szépségipari rendezvényét, a BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítást. Az eseményen a szakma három nagy területe (kozmetika, fodrászat, kéz- és lábápolás) mutatja be innovációit, a legújabb szépségtrendeket és a legjobb termékeket a szakembereknek, valamint a nagyközönségnek.
Amikor a védekezés túllő a célonAllergia. Olyannyira elterjedt a modern korban ez a fajta megbetegedés, hogy talán nincs is olyan család, amely ne lenne érintett…

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/