A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Rengeteg kritika éri a romantikus filmeket (főleg a férfiaktól), mondván: közhelyesek, kiszámíthatók, nyálasak és túl sok bennük a rózsaszín… A lelkünk mélyén tudjuk, hogy ezeknek van is némi alapja, de kit érdekel?! A nők többsége ugyanis imádja az ilyen filmeket, a csókokat és a könnyeket – még akkor is, ha mi sírunk a végén.

Minden toplista szubjektív, úgyhogy már most szólunk: a miénk sem kivétel! Hiszen hogy is lehetne egyértelműen eldönteni például, hogy melyik a szebb-meghatóbb-sírósabb film: a Casablanca vagy a Benjamin Button különös élete? Úgyhogy mi nem is döntöttünk, mindkettőt a TOP10-be tettük!

 

Casablanca

Egyes iskolákban kötelező megnézni Kertész Mihály remekművét, sőt házi dolgozatot írni róla. Történelmi filmnek és romantikus drámának is nevezik, ám ennél sokkal fontosabb, hogy két igazi színészlegenda, Humphrey Bogart és Ingrid Bergman játssza a főszerepet, akik úgy tudtak nézni egymásra, ahogy csak nagyon-nagyon kevesen. Na és ma már a film utolsó jelenete is klasszikus: „I think this is the beginning of a beautiful friendship”, azaz „Ez egy csodálatos barátság kezdete lehet."

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Titanic

Nem véletlenül kapott a film tizenegy Oscar-díjat! A több mint háromórás, monumentális dráma forgatása során méretarányosan újjáépítették a tragikus hírű hajót, ami 1500 ember halálát okozta. A filmben a főszereplő Jack sem éli túl az ütközést, és épp ez a szerep hozta el Leonardo DiCapriónak az igazi világsikert, amikor már többé nem nevezték „tehetségtelen szépfiúnak”. A katasztrófát egyébként 705-en élték túl, nagy részük egy magyar doktornak, dr. Lengyel Árpádnak köszönheti az életüket, aki a Titanic segítségére siető Carpathia hajóorvosa volt.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Körhinta

Legyünk egy kicsit elfogultak: ez a magyar film Hollywoodban világsiker lett volna! Majdnem ötven éve forgatták, de ma is elemi erővel hat azokra, akik kikeresik egy tékában vagy kölcsönkérik egy gyűjtő ismerősüktől. A filmben egy erőszakos apa férjhez akarj adni a lányát egy tehetős gazdához, a lány azonban másba szerelmes: beteljesületlen vágyódás, forrongó indulatok, menekülés és az emlékezetes befejezés. Az akkor még csak 21 éves Törőcsik Mari főszereplésével készült film a Cannes-i filmfesztiválon is szerepelt.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Amélie csodálatos élete

A főszereplőt alakító Audrey Tautou-t nevezték már kerek szemű tündérnek, mesebeli szépségnek és furcsa manónak – abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy ebben a filmben ő maga volt a csoda. Ahogy a huncutságai dacára sem adja fel legnagyobb álmát, hogy megtalálja az igaz szerelmet, amit végül el is nyer, igaz, meg is küzd érte.

 

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könnyBenjamin Button különös élete

Az ember feszeng az elején, izgul és mosolyog a közepén, a legvégén meg zsebkendőért nyúl – és nem csak az érzékeny lelkű nők! Bizony, Brad Pitt és Cate Blanchett játéka olyannyira magával ragadó, hogy egy pillanatra bele sem gondol: elkerülhetetlen a megrázó, tragikus vég. Csak azt tudnánk feledni…

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

9 és ½ hét

Fülledt erotikájú film, amely ma már klasszikus. Egy félénk nő féktelenné váló kalandját meséli el egy veszettül jóképű idegennel. A film óriási hatással volt a nézőkre, szinte korosztálytól függetlenül, igaz, a kamaszokat a szüleik sokszor eltiltották tőle – nem véletlenül. A szenvedély, a szerelem, a se veled, se nélküled kapcsolat tükröződik benne – egyfajta kíméletlen macska-egér párharc sok szenvedéllyel.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Ősz New Yorkban

A legendás város,Winona Ryder és Richard Gere – mi kell még egy igazán érzéki filmhez? Persze egy megható történet sem árt:Will és Charlotte találkozása, friss szerelme, vívódása, egy betegség és a tragikus befejezés. Mindez New Yorkban, a lüktető, sosem alvó városban, ahol az ősz még gyönyörűbb, mint máshol. Az ismeretlennek hitt érzelmek és az ebből fakadó energiák teljesen meg tudják változtatni az embert, így a gátlástalan macsóból is lehet rettegő szerelmes.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Vanília és csokoládé

Kevésbé ismert romantikus dráma, egy olyan művészfilm, ami minden párnak be kellene szereznie, és nemcsak feltenni a polcra a DVD-k közé, hanem legalább félévente egyszer megnézni. A Vanília és csokoládé ugyanis egy olyan házaspárról szól, akik három gyereküket viharok közt próbálják nevelni, és a veszekedések, a különköltözés és a titkos szeretők mindkettejük életében törést hoznak. Ám amikor a feleség hirtelen eltűnik, és a férj magára marad a gyerekekkel és a család minden gondjával, egy csapásra minden átértékelődik. Önismeret felsőfokon.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Beszélj a szerelemről

„Anti-szerelmesfilmnek” is nevezhetnénk Sophie Marceau első rendezését. A Házibuli csitrije ugyanis felnőtt, gyerekeket szűlt – majd elvált. És ez a fájdalmas, sok küzdelemmel és lemondással járó küzdelem köszön vissza a vásznon is: tele van konfliktusokkal, félreértésekkel, szomorúsággal, ami mind annak a jele, hogy az a két ember, akik egykor a mindent jelentették egymásnak, ma már semmit sem akarnak a másiktól.

 

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könny

Meztelen mennyország

Nem mindennapi úti film, amely viharos kalandokat mesél el térben és lelki értelemben egyaránt. A fiatal John egy nap elhagyja városát, szüleit és szerelmét, hogy három évig misszionáriusként tanítsa egy távoli sziget lakóit. A bennszülöttek között fiú szinte állandó küzdelmet folytat a nyelvvel, a viharokkal és az érzelmeivel is, hiszen a szigeten egy gyönyörű lány szeretné elcsábítani, a párja pedig csak levélben szólhat hozzá, és azt is csak ritkán. Sokáig John sem tudja, ez a gyenge kapocs elég lesz-e ahhoz, hogy hűséges maradjon.

 

 

A legfrissebb klasszikusok

TOP3

Hollywoodban az egyik legbiztosabb recept romantikus filmeket gyártani, és manapság is készül néhány tényleg megható darab. Például az alábbiak.

Ilyen a formám (Főszereplő: Jennifer Lopez)

Szerelem, házasság, gyerek – ez volna az ideális sorrend. Ám Zoe életében máshogy alakul: szingliként mesterségesen megtermékenyítteti magát, majd beleszeret egy férfiba…

 

Szerelem és más drogok (Főszereplő: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway)

Adott egy sármos pasi, aki minden útjába kerülő nőt le szeretne fektetni, illetve egy gyönyörű nő, aki minden arra járó pasival ágyba akar bújni. Na, ők ketten egymásba botlanak, de a film legvége nem várt fordulatot tartogat.

 

P.S. I love you (Főszereplő: Hillary Swank, Gerard Butler)

Könnyes-nevetős film, amelyben egy haldokló férj gondosan megtervezi a felesége életét, amikor ő már nem lesz. A levelek segítségével a gyászoló kedves újra megtalálhatja önmagát és a boldogságot.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Képzeld el, amit kívánsz és kívánd, amit elképzeltél!A fogyás fejben dől el, mint ahogyan az életben minden változtatás, a cselekvés pedig e döntésnek megfelelően követi az elme utasításait. Aki nem hiszi, járjon utána és próbálja ki mekkora ereje van a gondolatainak. 
Gondolkodom, tehát allergiás vagyokKétségtelen tény, hogy miként az emberiség fejlődik, ahogyan egyre fejlettebb lesz a civilizáció, annál több és különlegesebb betegségfajta jelenik meg: újak ütik fel a fejüket, régiek alkalmazkodnak a változásokhoz, mutálódnak, pusztítanak.
Alternatív alternatívákRendezd át a lakásod, képzeld el, hogy egészséges vagy, alakítsd át a táplálkozásod – és teljesedj ki, mint a szivárvány. Sokféle hívó szó s még több információ közepette a kérdés egy: hogyan gyógyulhatok meg?
Modern társkereső - Romantikával és kalandokkal fűszerezveA mai nők és férfiak egyik legnagyobb problémája a párkeresés. Hogy megkönnyítsük az egyedülállók helyzetét, górcső alá vettük az egyes társkeresési csatornákat, és feltérképeztük a legújabb lehetőségeket. 
Ők hogy csinálják? Sztárok szépségtitkaiHollywood sztárjai látszólag mindig csúcsformában vannak. A legszebb és legnépszerűbb színésznők hétköznapokon is alkalmazható praktikáit bárki kipróbálhatja!
Vegye komolyan az izomgyengeséget!Zsibbadás, végtaggyengeség, izomgyengeség, légzészavar, izomsorvadás, kerülgeti? Vegye komolyan a tüneteket, mert van esélye, hogy krónikus gyulladásos demielinizációs polineuropátiában (CIDP) szenved, ami ritka, idült betegség, amely a perifériás idegrendszert érinti. Nagyon fontos, hogy időben felismerjék, mert kezelés nélkül a betegek végül tolószékbe kényszerülnek, és a károsodás visszafordíthatatlan.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/