(gabona, tejtermék és cukormentesen)
5 tojás,
3 ek. lenmagliszt,
3 ek. szezámpehely,
2 ek. tökmagliszt,
1 ek. kókuszzsír,
10 szem olívabogyó apróra vágva,
egy csipet szódabikarbóna,
só, bors, fokhagyma,
bazsalikom ízlés szerint,
egy marék olajos mag,
tökmag, napraforgómag,
szeletelt mandula…
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a magliszteket, a szódabikarbónát, a felolvasztott kókuszzsírt, az olívabogyót és a fűszereket. A fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabot több adagban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a maglisztes masszához, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük. A tetejére rászorjuk a magokat, majd előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Szendvicsként, vagy akár például a reggeli ránotta mellé is fogyaszthatjuk.