Tökmagos, lenmagos, olívás paleo kenyér

Tökmagos, lenmagos, olívás paleo kenyér

(gabona, tejtermék és cukormentesen)

 

Tökmagos, lenmagos, olívás paleo kenyér

Hozzávalók:

5 tojás,

3 ek. lenmagliszt,

3 ek. szezámpehely,

2 ek. tökmagliszt,

1 ek. kókuszzsír,

10 szem olívabogyó apróra vágva,

egy csipet szódabikarbóna,

só, bors, fokhagyma,

bazsalikom ízlés szerint,

egy marék olajos mag,

tökmag, napraforgómag,

szeletelt mandula…

 

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a magliszteket, a szódabikarbónát, a felolvasztott kókuszzsírt, az olívabogyót és a fűszereket. A fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabot több adagban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a maglisztes masszához, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük. A tetejére rászorjuk a magokat, majd előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Szendvicsként, vagy akár például a reggeli ránotta mellé is fogyaszthatjuk.

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

Korábbi cikkeink

Kozmetológiai forradalom Új „fegyverek” a hiúság szolgálatábanAz esztétikai bőrgyógyászat hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedben. A korábbi, hosszú felépülési idővel járó beavatkozásokat az egyszerűbb, természetesebb és hatékonyabb módszerek váltották fel.
Hová kerüljön a veszélyes hulladék?Nem kell a lomtalanításra várni, hogy a nemkívánatos bútoroktól, hűtőtől, kiégett fénycsőtől és haszontalan társaiktól megszabaduljunk.
Hamuból gyémánt - Igaz történetekKét nő – akik rendületlenül hittek abban, hogy hamarosan jobbra fordul a sorsuk, és akaraterejüknek köszönhetően újjászülettek életük egyik legnagyobb válságát követően. 
A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könnyRengeteg kritika éri a romantikus filmeket (főleg a férfiaktól), mondván: közhelyesek, kiszámíthatók, nyálasak és túl sok bennük a rózsaszín… A lelkünk mélyén tudjuk, hogy ezeknek van is némi alapja, de kit érdekel?! A nők többsége ugyanis imádja az ilyen filmeket, a csókokat és a könnyeket – még akkor is, ha mi sírunk a végén.
3 lépéses hajápolás: A tökéletes haj és tartós frizura titka3 lépéses hajápolás: A tökéletes haj és tartós frizura titka
BeteljesületlenülForró éjszakák, vad vagy éppen finom érintések, halk sóhajok, fojtott kiáltás. Orgazmus. Majd lassul a szapora lélegzetvétel, és könnyedséggel vegyes boldogság lesz úrrá rajtunk. Vagy mégsem? 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/