Narancsos mandulás paleo sütemény

Narancsos mandulás paleo sütemény

 

Narancsos mandulás paleo sütemény

Hozzávalók:

(kb. 18 db kis koronghoz)

180 g mandulaliszt

4 darab tojás

fél narancs leve, és lereszelt héja

stevia ízlés szerint

fahéj, vanília, kevés szegfűszeg

1 ek. kakaópor

fél ek. kókuszzsír

egy csipet szódabikarbóna

(Esetleg egy kis marék mazsola, de annak ugye magas a szénhidrát tartalma, úgyhogy ha valaki fogyni szeretne, akkor csak óvatosan...)

 

Elkészítése:

A mandulaliszt kivételével minden hozzávalót összekeverünk, majd a folyékony masszához hozzáöntjük a lisztet is, és simára keverjük. Ha túl sűrű a massza, akkor vízzel vagy még egy kicsi frissen facsart narancslével hígítható. A tésztából korongokat formázunk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütés ideje a korongok méretétől is függ.

 

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

 

Korábbi cikkeink

A Kárpátok vizeinAki Magyarországon szeretne rálelni a számára legmegfelelőbb gyógyvízre, a zavarba ejtő választék miatt bizony nehéz dolga lehet.
Generációs szexkörkép – 2011A nők eltérő generációinak szexualitása a rendszerváltás hatására erősödött fel igazán, és azóta is folyamatosan változik. Tabuk nélkül próbálunk keresztmetszetet adni intim szokásainkról.
A hatodik ízÉdes, sós, savanyú, keserű – ezeket az ízeket már ismerjük. Bár néhány éve már definiálták az ötödik ízt, mi most a hatodikat próbáljuk „elcsípni”.  
Időtálló népi gyógymódok - XIX–XX. századi megoldásokFaluhelyen, főként az elmaradott területeken, évszázadokon keresztül nem jutottak „hivatalos” orvosi ellátáshoz a XIX. században. Minden családban volt olyan személy, aki nemzedékről nemzedékre örökített tapasztalatok alapján a kisebb betegségeket házilag kúrálta, ismerte az alapvető gyógyfüveket, ellátta a sebeket. 
ImmuntesztSokan nem is tudják, hogy mi állhat a gyakori betegségeik mögött. Ma Magyarországon negyvenezer primer immunhiányos beteg élhet úgy, sokan nem is tudnak betegségükről. Krónikus fáradság, hasmenés, visszatérő fülfolyás vagy bakteriális arcüreggyulladás – ezeket a betegségeket nem vesszük komolyan, egyszeri problémaként kezeljük.
Monoton, mégsem unalmasA monodiéták alatt meghatározott ideig, kizárólag egyfajta étel fogyasztható. Ezekkel akkor is lehet fogyni, ha az adott étel nem kifejezetten fogyókúrás. A szervezetnek az emésztés megkönnyítéséhez ugyanis sokszor az is elegendő, ha nem kell szétválasztania a szervezetnek a bevitt élelmiszerekből a fehérjét, a szénhidrátot, a keményítőt és a zsírokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/