Mandulatej házilag

   Mandulatej házila

 

Mandulatej házilag

 

Körülbelül 100 g darált mandulát forrázunk le 1 liter forró vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Ezek után turmixoljuk le, majd szűrjük le a mandulás pépet, és már kész is van a házi mandulatej. A szűrés után fennmaradó mandulát pedig fel tudjuk még használni például valamilyen sütemény elkészítéséhez. Végül ízesíthetjük a tejet steviával, fahéjjal, vagy vaníliával is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

Korábbi cikkeink

Tippek, trükkök és népi gyógymódok a kínzó tünetek ellenBár tény és való, hogy az allergiás megbetegedések robbanásszerű elterjedése a világban a modern kor emberének túlhajszolt életvitelének is köszönhető, korábban is voltak allergiások, igaz, jóval kevesebben. Nekik gyógynövények és népi praktikák segítettek a túlélésben.
Védekező lélekAz allergiás tüneteket mindig fizikai tényezők váltják ki, ugyanakkor a szervezet allergiás reakciói minden esetben összefüggésben vannak valamilyen lélektani folyamattal, amely más és más jellegű a különféle allergénekre való érzékenységnél.
Allergia régen és maAz allergia nem civilizációs betegség. Már az ókorban is feljegyeztek olyan eseteket, amikor uralkodók virágportól kaptak köhögési rohamot.
A bio nem elég!A bőr a legnagyobb szervünk, amely testsúlyunk majdnem 15%-át, összfelülete pedig átlagosan 1,4–1,6 négyzetmétert tesz ki. Azt már ki sem mernénk számolni, ekkora területen mennyi méreg felvételére képes, ha rákényszerítjük. Éppen ezért egy magára valamit is adó TestŐr nem ken akármit a bőrére!
Veszély a konyhábanAdalékanyagok, ízfokozók, transzzsírsavak, finomított élelmiszerek, édesítőszerek, cukor és só. Hosszú a lista azokból az összetevőkből és káros konyhatechnikai eljárásokból, amelyeket tanácsos kerülni.
A titokzatos kórMindenkire hatással van, és egy a négyhez a megbetegedés esélye.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/