Mandulatej házilag

   Mandulatej házila

 

Mandulatej házilag

 

Körülbelül 100 g darált mandulát forrázunk le 1 liter forró vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Ezek után turmixoljuk le, majd szűrjük le a mandulás pépet, és már kész is van a házi mandulatej. A szűrés után fennmaradó mandulát pedig fel tudjuk még használni például valamilyen sütemény elkészítéséhez. Végül ízesíthetjük a tejet steviával, fahéjjal, vagy vaníliával is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

Korábbi cikkeink

Áfonyás sült camembertTestŐr - recept
Ráncfelvarrás szike nélkülGörbe hétvége Ibizán. All inclusive heverészés a Vörös-tengernél. Teljesítménytúra a Kárpátok bércein. Csatangolás Isztambul sikátoraiban. Összeállításunkban – vérmérsékletéhez mérten – mindenki megtalálja az éveket visszapörgető nagy utazást.
Használt étolajból bioüzemanyagA legtöbb háziasszonynak gondot okoz, miként szabaduljon meg a használt étolajtól. A magyar háztartások ötvenmillió liter étolajat használnak fel évente, ám ebből csupán néhány százalék kerül szelektív módon a hulladékudvarokba. A MOL – tevékenységéhez kapcsolódva – ezt a problémát szeretetné orvosolni.
Intimkozmetika nem csak nőknekHa a férfiakról és a gyantázásról beszélünk, a két szó együtt még mindig paradoxonnak hat, pedig nem muszáj meghagyni a nőknek ezt a kiváltságot, mivel a gyantázás és a sikeresség között szorosabb az összefüggés, mint azt korábban gondoltuk volna.
Negatív érzelmeink okolhatók a túlsúlyértKi ne szeretné, ha koplalás nélkül, csupán elméje segítségével szabadulhatna meg felesleges kilóitól! Kevesen ismerik, ám létezik rá módszer, ez a hipnózis.
Fogyókúra az ayurvéda jegyébenEszünk örömünkben, bánatunkban. A táplálkozás a modern társadalomban már korántsem a létfenntartást szolgálja, sokkal inkább lelki állapotunk ingadozásához igazodik. És minél inkább azon igyekszünk, hogy lefaragjunk a feleslegből, annál nehezebben megy. Ám ha testalkatunkhoz programozzuk a diétát, a siker garantált.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/