Új élet egy új módszerrel

A hosszú ideje húzódó deréksajgásra vagy az évenkénti több becsípődésre ma már a hagyományos orvosláson alapuló, modern gyógyászati eljárások is megoldást kínálnak. 

Az emberek túlnyomó többsége életkora velejárójának tekinti a mozgásszervek működési korlátozottságát, az egyre sűrűbben jelentkező fájdalmat és az emiatt felmerülő rosszkedvet. Ráadásul nagyon sokan nem is tudják, valójában milyen a helyes testtartás, a fájdalom nélküli állapot és a korlátozások nélküli mozgás. A Kovalenko-módszer® több megoldást is kínál arra, hogy megszabaduljunk a mindennapokat megkeserítő korlátoktól, ezáltal gyakorlatilag újjászületünk, hiszen visszatér a szervezet egy olyan eredeti egészségi állapotba, amelyet már régen elfelejtett.

Új élet egy új módszerrel 

Az első lépés a mozgásszervi manuálterápiás korrekció, amely kiegészül az izomtónus myofascialis akupunktúrás kezelésével. A terápia segítségével a szervezet megtisztul a túlszaporodott anyagcsere-végtermékektől, ezáltal a keringési rendszer felszabadul az útjában álló mechanikai gátaktól. A következő lépés a cérnabeültetés, amely a gyulladásmentessé tett szövetekben tartósan stimulálja az akupunktúrás pontokat, ezzel is kifejtve jótékony, önregeneráló hatását. Végül pedig a kötőszöveti blokkok craniosacralis és craniovisceralis technikával való oldása szükséges ahhoz, hogy szervezetünk minél jobban alkalmazkodjon az állandóan változó környezethez. A központi idegrendszerben pedig az egész szervezet szabályozásának tökéletesítését végzi. Ez a hosszú távú eredmény záloga.

 

Ez nem kínai akupunktúra

Manapság divatos kifejezés a manuálterápia, ám kevesen tudják, valójában mit is takar. Ez az eljárás a Kovalenko-módszer® egyik alappillérét jelenti, amely során a gerinceltéréseket – a környező izmok előlazítása után – mobilizációs és kimozgatásos technikával, csigolyáról csigolyára haladva állítják helyre. Előbb a medence- és a testsúlyvonalra fordítanak figyelmet, csak ez után következnek a bordák és a végtagok. A Kovalenko Klinika vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az intézményben is alkalmazott – a manuálterápiát kiegészítő – myofasciorelaxatios akupunktúra annyiban különbözik a hagyományos kínaitól, hogy egyáltalán nem tartják a testben a tűt, csupán pár másodpercig használják, amíg ingerlik az izmokat. E forradalmian új módszer segítségével lehetővé válik az izom gyors ellazítása és vérkeringésének többszörösére való növelése. Ez rövid távon az izomrostok ellazulásán keresztül az anyagcsere-végtermékek zavartalan eltávozásához, hosszú távon pedig az izom anyagcseréjének javuláshoz vezet, ami az egész szervezetére is kihat.

„Alkalmazásával kilazíthatók a legtöbbször csak műtéti úton eltávolítható myogelotikus izomcsomók, így az izomanyagcsere javításával megelőzi annak újbóli kialakulását. Ennél sokkal kézzelfoghatóbb, hogy a központi idegrendszeren keresztül az egész szervezet anyagcseréjét befolyásolja, normalizálja a vércukor- és koleszterinszintet, valamint gyulladáscsökkentő és méregtelenítő funkciója mellett javítja a kalciumfelhasználást, így jobban elősegíti a sérült rostok lebontását és az újak felépítését” – mondja dr. Kovalenko Marina, a mozgásszervi panaszok szakértője.

 

Craniosacralis és craniovisceralis technika 

A craniosacralis technika az agyat és a gerincvelőt körülvevő kötőszövetes hártyán keresztül hat, melynek folytatása az egész szervezetet behálózó kötőszövet. A terápia során lágy fogásokkal szabályozható az agyi-gerincvelői folyadék képződése és keringése, így fokozható a fizikai vagy lelki traumákkal szembeni ellenálló képességünk. Ezáltal az előző két módszerrel (manuálterápia, akupunktúra) elért eredményeket még mélyebb, kötőszöveti szinten tudjuk stabilizálni, így hosszabb terápiás siker érhető el. Minden belső szervünk sajátos tengely körüli finom mozgást végez. E mozgástartomány változása megbetegedéshez vezet, azonban a terapeuta megfelelő lágy fogásokkal korrigálhatja az atípusos mozgást. A craniovisceralis technika lényege, hogy belső szerveink feszüléseinek lágy, manuális oldása, függesztő szalagkészülékeinek élettani helyre való visszaállítása a szerv vér- és nyirokkeringését, vegetatív szabályozását javítja.

 Új élet egy új módszerrel

Tudta-e?

Ha a háziorvosunk nem találja a tünetek kiváltó okát, érdemes egy craniovisceralis kezelésen részt venni. A diagnosztika során felismerhető az elsődleges és másodlagos kisugárzási zóna, feltérképezhetők az emésztési és méregtelenítési zavarok mögött álló okok. Célzott terápiával sikeres kezelést lehet véghezvinni, sőt már három-négy alkalom elegendő ahhoz, hogy a legmélyebb rétegekben lévő feszültségeket is fel lehessen számolni. Műtéti hegek, bélösszenövések esetén több alkalom is szükséges lehet.

 

Alternatív megoldás, fonálbeültetés

A tartós fonálbeültetés egy olyan speciális akupunktúrás eljárás, melynek során egyszer használatos, vékony, steril eszközzel felszívódó sebészeti fonalat ültetnek be a megfelelő akupunktúrás pontokba. „A beültetett fonál a szervezetet akár 3 hétig napi 24 órában aktivizálja, mindaddig, amíg a pont működése be nem indul, amely vérkeringés-fokozódással jár, így a fonál gyorsan fel is szívódik. Ezzel a módszerrel minden olyan betegség kezelhető, amelyben az akupunktúra hatásos” – mondja dr. Kovalenko Marina. Vietnamban ezt a módszert először az 1970-es években alkalmazták a háborúban megsérült katonák gyógyításában. Magyarországon ezt a technikát körülbelül 20 éve használják az egészségügyben.

 

Váltakozó árammal a statikus izmokért

A rapid training különlegessége, hogy már egy negyedórás torna után úgy érezzük, mintha egy órát edzettünk volna, és végre azokra az izmokra hat, melyek elérhetetlenek a hagyományos gyógytorna számára. Az eljárás azon alapul, hogy újraépül az agy-izom kapcsolat, vagyis az izom-összehúzódás erejét és minőségét váltakozó árammal segítik elő. Az izmokat a bőrön keresztül egy eszköz segítségével, magas frekvencián stimulálják. Ám ebből a páciens alig érzékel valamit, ugyanis az impulzusok a másodperc törtrésze alatt be-, illetve kikapcsolnak. „Fontos, hogy megkülönböztessük a mozgató- és a tartóizmokat. Ez azért lényeges, mert alapesetben nem is érzékeljük a különbséget, azonban már az első foglalkozáson lehetővé válik a kétfajta izom elkülönítése, ezzel együtt az izomérzet javulása. Heti egyszeri, egy hónapos gyakorlatsorozat után teljesen más izomtónussal távozik a résztvevő. Már nem kell görcsösen koncentrálnia tartására, az izmok automatikusan, könnyedén veszik fel a legkevesebb energiabefektetést igénylő, azaz legkönnyebb testtartást, legyen szó hosszas állásról vagy egy irodában való ülésről” – sorolja a klinika vezetője.

Aschenbrenner Sándor

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Ráncfelvarrás szike nélkülGörbe hétvége Ibizán. All inclusive heverészés a Vörös-tengernél. Teljesítménytúra a Kárpátok bércein. Csatangolás Isztambul sikátoraiban. Összeállításunkban – vérmérsékletéhez mérten – mindenki megtalálja az éveket visszapörgető nagy utazást.
Csábító praktikák SomávalAz érzékiség és csábítás nem a harisnyatartónál kezdődik. A megfelelő távolság, játékosság, illetve saját világunk megteremtése vonzerőnk kulcsa.
Családbarát romantikaMinden ellenkező híresztelés ellenére, az érzékiség és a gyereknevelés nem zárja ki egymást. Megfelelő szervezettséggel, ügyes időbeosztással és a saját igényeink figyelembevételével életben tartható. 
Fehérnemű-etikett A láthatatlan erotikus vértezetNincs két egyforma nő. Sőt még egyetlen mindig ugyanolyan nő sincs, hiszen annyi átalakulásra képes: házi tündérből szexistennő tud lenni, vagy éppen határozott üzletasszonyból melegszívű édesanya. Ekkora változékonyságnál természetes, ha az is ezerféle van, ami akkor is tud finomságot, izgalmat, érzékiséget sugározni, ha senki sem látja: a fehérnemű.
Arcra fel!Mit tegyünk, ha nem szeretünk tükörbe nézni? A teljes plasztikai műtétek visszahozhatják veszni látszó önbizalmunkat, de olyan változásokat is eredményezhetnek, amely komoly személyiségátalakulást követel.  
TúlSúlyos lélek A legkönnyebb azt mondani egy kövér embernek, hogy egyen kevesebbet, és mozogjon többet. Az elhízott emberek 85–90 százaléka esetében rossz környezeti minták és szokások, valamint kommunikációs és önérvényesítési problémák állnak a túlsúly hátterében!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/