Update Illatos-omlós csirkemell, zöldséges sült update tésztával |
Első lépésként készítsük elő húsunkat. A csirkemellet vágjuk újnyi vastag csíkokra, sózzuk, borsozzuk, majd a további folyamatok idejére hűtőszekrénybe pihentessük. |
Tegyük fel tészta vizünket, és e közben készítsük elő a körethez a friss nyersanyagokat. Kevés light margarinon és oliva olajon puhítsuk át a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kevés friss petrezselyemmel. Az enyhén sós forró vízben főzzük ki a szénhidrát csökkentett tésztát, és keverjük össze a puhított zöldségekkel. Köretünk ízét fokozzuk pár csepp szójaszósszal, és fedővel lefedve 70 fokos sütőben a hús elkészítéséig tartsuk melegen. |
Tojásfehérjét kemény habbá verünk, ízesítjük sóval, fehérborssal, majd lassú keverés mellett hozzá adjuk a szénhidrát csökkentett lisztet és a tápióka keményítőt. Az így kapott masszába mártva húsunkat forró zsiradékban készre sütjük, és a köretével forrón tálaljuk. |
Tipp: Tojásos masszánkba nem csak csirkemellet, de vékony hasábokra vágott friss zöldségféléket is süthetünk! |