Gyógyulás a természet erejével

A Kárpát-medence vékony földkérgének köszönhetően Magyarország nemcsak Európában, hanem az egész világon termál- és gyógyvíznagyhatalomnak számít.

 

A fennállásának negyvenedik évfordulóját idén ünneplő Danubius Hotels Group szállodaláncot nemzetközileg is a gyógyvizek szakértőjének tartják, mivel a hálózat szállodái, fürdői és szakértő munkatársai a mélyben rejtőző természeti kincsek erejével segítenek a gyógyulni és pihenni vágyóknak. A DH esetében nem a közfürdőkre épültek rá a hotelek, hanem azokban alakítottak ki külön gyógyászati részlegeket. Ezért náluk már akkor elérhető volt a medical wellness, amikor még a fogalom meg sem született.

 

„Negyven évvel ezelőtt, 1972-ben azért alapították meg a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalatot, hogy a hazai gyógyturizmusnak gazdája legyen. A nemzetközi szintű szállodák ebben az ágazatban akkor még nem léteztek itthon” – eleveníti fel a múltat Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója. A szállodalánc gyógyászati kezeléseit Magyarországon és Szlovákiában elsősorban termál- és gyógyvízre alapozták, mivel ezek különösen hatásosak a gyakorinak számító idült gyulladásos, degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésében, és jól alkalmazhatók rehabilitációs programok részeként is. Magyarországon a főváros mellett Hévízen, Bükfürdőn, Sárváron, több vidéki nagyvárosban és a Balatonnál összesen 22 helyen várják a vendégeket a hálózat szállodái. A gyógyászati kezeléseket többségében még mindig más országokból érkező, idősebb vendégek keresik, ezzel együtt egyre több honfitársunk is igénybe veszi a gyógykúrákat.A Danubius Hotels négy- és ötcsillagos egységeivel nemzetközi hírű hálózattá vált. Ugyanazt a minőséget tapasztalhatják a vendégek a csehországi Marienbadban, az erdélyi Szovátán, a szlovákai Pöstyénben vagy éppen Londonban, a Regents Park közvetlen közelében. Ettől függetlenül a vendégekért folyamatosan tenni kell. „A kedvezőtlen nemzetközi médiavisszhang a külföldiek utazási kedvét is negatívan befolyásolhatja, ez alól talán a gyógy- és wellnesságazat jelent kivételt. Az elmaradó német turisták helyett azonban sikerült idecsábítani az orosz és a volt szovjet utódállamokból, valamint a Közel-Keletről érkezőket” – mondja a vezérigazgató.

 Gyógyulás a természet erejével

Gyógyír minden bajra

A szállodákban teljes mértékben kihasználják a természet nyújtotta előnyöket. Az iszapot Hévízen a híres helyi termálforrásból, Pöstyénben a Vág folyó meleg üledékéből, a romániai Szovátán pedig a Medve-tóból nyerik. Ezek legjellemzőbb tulajdonsága a jó hőtároló képesség és a kiválló hőleadás. Kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, ennek következtében a krónikus gyulladások csökkennek. Az izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregtelenít, megköti a szabad gyököket, fokozza a vérkeringést, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, és visszaadja a bőr fiatalos ragyogását. A kezelés enyhíti az ízületi duzzanatokat, az izomfeszülést, illetve a porcok, a kötőszövetek és a porckorongok jobb tápanyagellátásához vezet. Ezenkívül erősíti a szervezet gyulladáscsökkentő és immunfolyamatait. A sós iszap nemcsak mozgásszervi betegségek, hanem bőr- és nőgyógyászati rendellenességek gyógyítására is alkalmas. A szlovákiai Pöstyényben a degeneratív és idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedéseket kezelik sikeresen, de bizonyítottan hatásos módszerekkel végzik az idegrendszer és a sérülések utáni állapotok kezelését is. „A negyvenedik évforduló kapcsán szeretnénk megajándékozni vendégeinket. A négyes számmal játszva kedvezményekkel és meglepetésekkel sokszorozzuk meg élményeiket – remek alkalmat kínálnak idén a hosszú hétvégék, melyeken izgalmas és színes programokkal készülünk szállodáinkban országszerte. A húsvéthétvége a kisgyermekes családoké, interaktív gyermekprogramokkal várjuk őket. Pünkösdkor Fűben-fában orvosság címmel a fűszer- és gyógynövényekről tudhatnak meg többet vendégeink. A nyár a zenés és grillprogramok ideje, míg ősszel azoknak kedvezünk, akik a sört, a gesztenyét és a sült tököt kedvelik” – részletezi Deák Imre vezérigazgató. 

 

 

 Két hét csodákra képes

A szállodákban több mint negyvenféle gyógykezeléssel várják a látogatókat. A szó szerint személyre szabott kúrák legalább hét-, legfeljebb huszonnyolc naposak. A legenda szerint sok beteg két-három hét kúra után az orvosi rendelőben felejti a botját, mivel teljesen elmúlnak a fájdalmai.

Jótékony kényeztetés

A méregtelenítés sokat segíthet a betegségek megelőzésében. Erre a célra különösen alkalmas a szállodákban népszerű zöldagyag-kezelés, melyet a testre és vékony rétegben az arcra is felvisznek, majd a bekent felületet szorosan bepólyázzák, és húsz percig hagyják, hogy az agyag természetes módon felszívja a bőrben felhalmozódott méreganyagokat. Ezt nyirokmasszázs egészíti ki, melynek során finom, ritmikus, pumpáló mozdulatokkal enyhe nyomást fejtenek ki a nyakon és a test alsóbb területein, serkentve a nyirokcsomók működését. A végeredmény a méreganyagok, a sejtanyagcsere-termékek és egyéb salakanyagok távozása. A kezelés hatékonyságát a relaxáló, vital vagy holt-tengeri sómasszázs tovább növelheti.

 

Gyógyulás a természet erejével

Prevenció a fitneszteremben

A Danubius Premier Fitness-hálózat vendégei egy négycsillagos szálloda minden kényelmét élvezhetik. Van, akit a medencék, a szauna és az aerobikterem vonz, de az is megtalálja a számítását, aki a latin táncos órákon élné ki mozgásigényét, esetleg jógával, gerinctornával vagy meditatív aerotréning segítségével lazítana. Emellett a Danubius Healthy Choice egészséges, ízletes menüket kínál, melyek többségében bio alapanyagokból készülnek alacsony zsír- és kalóriatartalommal. Az egészségtudatosság így a hétköznapok része lehet egy, a lakhelyünkön is felkereshető fitneszklubban.  

Sós-pálinkás testradír

Igazi kuriózum a bázikus fürdővel kiegészülő sós-pálinkás testradír. A kezelés során sót és gyümölcspálinkát kevernek össze masszázsolajjal, amelyből sűrű testradír keletkezik. Az egész testfelületen egyenletesen bemasszírozott keverék megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a gyümölcspálinka vitaminjaival együtt felélénkíti a bőr vérellátását. A bőr megtisztul, puhává és bársonyossá válik. A húszperces kezelés alkáli sót tartalmazó fürdővel ér véget.

Aschenbrenner Sándor

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Szeretettel táplálom a testemet – és fogyok…Igen, ilyen is van! Az embernek egyetlen dolgot szükséges betartania ahhoz, hogy elérje és megtartsa ideális súlyát: azt kell fogyasztania, amit a szervezete szeret.
Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!
Természetes botox - Keleti gyógymódok nyomábanA keleti nők híresek ápoltságukról és szépségükről, amelyet nem csak a genetikának köszönhetnek. Több évszázados, akár évezredes recepteket és módszereket használnak a mai napig, de szemléletmódjuk is nagyon eltérő a miénktől. 
Öko-trendManapság már a ruhatárunknak is harmonizálnia kell a környezettudatossággal és az egészségre való törekvéssel. Ez persze nem jelenti azt, hogy háncsszoknyát és krumpliszsákot kell hordanunk, egyszerűen csak vegyszermentes darabokat szeretnénk viselni úgy, hogy közben ne legyen lelkiismeret-furdalásunk attól, hány állatot vagy növényt kellett kiírtani és hány gyermekkéznek kellett vért izzadni a harmadik világban azért, hogy mi divatosak legyünk.
Genetikailag is hordozhatunk tüdőbetegségetA dohányzás számos tüdőbetegséget okozhat, de vannak olyan nehezen felismerhető betegségek, amelyeket születésünktől fogva hordozhatunk magunkban. Ezek a betegségek olykor már túl későn kerülnek az orvosok látószögébe, és a tüdő transzplantáció elkerülhetetlen. Az az Alpha-1 antitripszin hiány diagnosztikájában első és legfontosabb, hogy gondoljunk rá! Sajnos sok gyerek születik Alpha-1 antitripszin hiányos genetikai betegséggel, sajnos ezeknek a gyerekeknek a fele nem éri meg a felnőttkort az e
Csak feszesen!Valóban feszesíthet az a gyümölcs, amely hizlal, és a fagyasztott is lehet ugyanolyan hatásos, mint a friss? Ennek jártunk utána. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/