Top 10 arcfiatalító eljárás

1. Mezoterápia

Hatását talán az is bizonyítja, hogy hosszú évek óta a nők kedvelt módszere. A tűvel és tű nélkül végzett kezelés az arc, a nyak és akár a dekoltázs fiatalítására is alkalmas. Előbbi úgy néz ki, mint egy pisztoly, amellyel különböző helyekre befecskendezi a kozmetikus az éppen oda komponált hatóanyagot. A tű nélküli eszköz kezelőfeje az ultrahangéra hasonlít, így fájdalmat nem okoz. Elektromágneses rezgésekkel nyitja meg a bőrsejtek falát, és a kezelőfej teljes felületén viszi be az anyagot a bőrbe, egészen sejtszintig. A kötőszövet minősége javul, apróbb ráncok tüntethetők el, a bőr önregenerációba kezd. A kúrák rugalmas, friss bőrfelszínt ígérnek 3-4 alkalom után. A kezelést követő 3-4 napig nem szabad szaunába vagy közös fürdőbe menni.

Ára: 20 000–25 000 Ft/alkalom (tűs mezoterápia – arc),: 27 000–30 000 Ft/alkalom (tűs mezoterápia – arc-nyak-dekoltázs), 18 000–24 000 Ft/alkalom (tű nélküli mezoterápia – arc), 24 000–28 000 Ft/alkalom (tű nélküli mezoterápia – arc-nyak-dekoltázs)

 

2. Dermaroller-kezelés

A kezelést egy hengerrel végzik, amelyen tűk találhatók, és ezt gördítik végig a bőrön, amelynek hatására beindul egy gyorsabb kollagéntermelés. Az alapos bőrfertőtlenítés után akár 8-10-szer is átmennek a kezelendő felületen. A művelet érzéstelenítésben történik, eredményeként akár a ráncok is simíthatók, a tág pórusú bőr pedig összehúzható. A lehengerlő mozdulatokhoz különböző hatóanyagokat csepegtetnek, melyek hialuronsavat, vitaminokat is tartalmaznak. Állítják, hogy egészen a sejtekig eljutnak. A 15 perces kezelésekből álló kúrát 4–6-szor érdemes megismételni. Mellékhatásként apró bőrpír jelentkezhet, valamint fokozottan óvni kell a bőrt a naptól, még télen is.

Ára: 15 000–18 000 Ft/alkalom

 

3. Oxigénkezelés

Kimondottan kellemes, fájdalommentes eljárás, amely teltté és simává teszi a megereszkedett vagy akár ráncos bőrt is. Alapos tisztítás után egy masszázzsal indítják a kezelést, majd egy üvegcső segítségével a szakember magas nyomású tiszta oxigénnel ásványi anyagokat, enzimeket és vitaminokat pumpál a bőrbe, így az oxigén a bőr legmélyebb rétegéig jut el, elősegíti a sejtek megfelelő működését, légzését. Emellett a bevitt hatóanyagok is oxigénnel telítettek, így jóval hatékonyabbak, és nem csak a felszínen lépnek működésbe. Előnye, hogy kívülről még pirosodás sem látható a kezelés után.

Ára: 6000–8000 Ft

 

4. Arcvasalás

Termokezelésnek is hívják azt az eljárást, amikor a hő hatását kihasználva feszesítik a ráncos bőrt. Kimondottan ajánlják száraz bőrtípusra. A speciális kozmetikai géppel egy tisztítás után kezdik el vasalni az arcot, ami azért annyira azért nem meleg, hogy fájdalmas legyen. A kezelésnek köszönhetően kitágulnak az erek, így javul a véráramlás, könnyebben eltávolítja a szervezet a salakanyagokat. Ugyanakkor ezeken a tág pórusokon könnyebben felszívódnak a krémek, hatóanyagok, különösen jól lehet a bőrbe juttatni a zsírban oldódó szérumokat. Bár hirtelen látványos a változás, de tartóssá csak úgy két hónap után válik, addig hetente ajánlott alkalmazni.

Ára: 5000–8000 Ft

 

5. Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés

Már akár 30 évesen is el lehet kezdeni ezt a módszert, ugyanis eltünteti az apróbb szem és száj körüli ráncokat, feszesíti a tokaredőket, de a dekoltázs bőrét is simává varázsolja. A rádiófrekvencia energiája a bőr alsó rétegeiben felmelegíti a szöveteket, ezáltal serkenti a meglévő kollagénrostokat, egyben beindítja a regenerálódást. Évszaktól függetlenül elvégezhető, mivel a rádiófrekvencia nincs hatással a pigmentképződés folyamatára. Ambulánsan végzik, nincs utóhatása, maximum egy kis bőrpír, de ez néhány órán belül elmúlik. 3-4 alkalom szükséges a feszesebb, üde bőr eléréséhez. Nem alkalmazható, amennyiben fémimplantátum található a kezelendő felület alatt, vagy pajzsmirigybetegségről tudunk.

Ára: 90 000 Ft/alkalom (arc), 75 000 Ft/alkalom (dekoltázs)

 

6. Feltöltések

Ezeket a műveleteket leginkább esztétikai központokban kozmetológusok végzik, nem kell tartani hegesedéstől, és az érzékeny területeken érzéstelenítést használnak. A legelterjedtebb anyagok többsége természetes, felszívódó, így azonban nem tartós. Ilyen a saját zsírral történő töltés. A bőr alá fecskendezik azt a természetes anyagot, amelyet közvetlenül a testünkből nyernek. Általában olyan helyekről, ahol nagyobb mennyiségű, és ha lehet ilyet mondani, jó minőségű zsírszövet található. Ilyen a has, a csípő vagy a fenék. Mivel saját „anyagról” van szó, ezért allergiás reakcióktól nem kell tartani, és hegek sem alakulnak ki az injekciózás után. Bárhova lehet belőle juttatni, ám nagy része felszívódik, ezért akár már 3-4 hét múlva ismételhető a kezelés. (Természetesen vannak nem felszívódó anyagok is, mint például a szilikonolaj, amely Magyarországon legális, de Amerikában és más európai országokban is betiltották, mert nagyobb a kockázata, mint a haszna, ugyanis komoly allergiás reakciókat válthat ki.)

Ára: 100 000 Ft-tól (arc), 150 000 Ft-tól (arc és száj)

 

7. Botoxkezelés

A botoxtartalmú készítmények összetevői tulajdonképpen idegmérgek, amelyek tisztított állapotban kerülnek a bőrünk alá, és akár 4–6 hónapra blokkolhatják az izmokat. Ha egy helyen rendszeresen, aránylag sűrűn alkalmazzuk, akkor az is elérhető, hogy teljesen elsorvad az izom, és így akár tartós lehet a ránctalanítás. Ugyanakkor ez a hátulütője is: nem hozzáértő kezek akár olyan izmokat is leblokkolhatnak, amitől egészen más lesz az arckifejezés. Ezért nagyon körültekintően kell a megfelelő szakembert kiválasztani, aki teljes mértékig tudja, hogy melyik izom milyen irányú mozgást végez. A kezelés után akár néhány nappal már látványosan kisimul az arcunk, nagyon ritkán bőrpír jelentkezhet. Előnye, hogy szinte fájdalommentes, csupán apró tűszúrást érez a páciens, érzéstelenítésre nemigen van szükség.

Ára: 50 000–80 000 Ft (arc)

 

8. Lézeres kezelés

Ezt a módszert speciálisan bőrgyógyászati, esztétikai vagy plasztikai központokban lehet elérni. A lézeres gyógyászat számtalan területen alkalmazható, ám az első szén-dioxid-lézer, amellyel orvosi hámlasztást lehetett végezni, nem tűnt túl praktikusnak. Nem elég, hogy kórházi kezelésre szorult a páciens, több hétig tartott a gyógyulása is, így ez nemigen tudott nagy karriert befutni. Ezek után fejlesztették ki a mikropixeles módszert, amely már fájdalommentes, nincs szükség altatásra, és 2-3 nap alatt gyógyul. Négyzetcentiméterenként 50–150 tűszúrásnyi seb keletkezik, de ezek nagyon gyorsan hámosodnak, és 4-5 alkalom után mondhatni, hogy az egész bőrfelület lecserélődik. A ráncokon felül mindenféle bőrhibára alkalmazható: pigmentfoltok, tág pórusok, hegek. Ajánlott a késő ősztől tavaszig terjedő időszakban elvégeztetni, de még ilyenkor is nagyon oda kell figyelni a fényvédelemre.

Ára: 50 000 Ft-tól/alkalom (arc), 70 000 Ft-tól/alkalom (arc-nyak)

 

9. Implantátumok

Az arcba leginkább akkor szoktak implantátumokat ültetni, ha valamilyen külső hatás miatt eldeformálódik, de bizonyos esztétikai problémákat is tökéletesen lehet velük korrigálni. Az áll kiemelése egy implantátummal kecsesebb nyakat is eredményezhet, valamint a leggyakoribb a száj feltöltése, az érzéki ajkak kialakítása. A művelethez egy szilikonhengert ültetnek be a bőrbe, apró metszésen keresztül. E körül a szervezet egy vékony hártyát hoz létre, így épül be a testbe, és csupán 1-2 százalék az esély arra, hogy gondot okoz és el kell távolítani, máskülönben véglegesnek tekinthető. Ambulánsan történik a műtét, utána két héttel veszik ki a varratokat. A beavatkozás után otthon még pár hétig jegelni kell, valamint a második héttől finom masszírozás és szájtorna ajánlott, amit a műtétet végző orvos megtanít.

Ára (plasztikai sebészettől függ): 350 000 Ft-tól (mindkét ajak)

 

10. Aranyszálak

Az aranyszálak behúzását olyanoknak ajánlják, akiknek még nem ereszkedett meg és nem túl ráncos a bőrük. Az arany titka, hogy képes a saját tömege háromszázszorosával megegyező mennyiségű nedvességet megkötni a bőrben, amely így hidratált lesz, ezáltal segíti a regenerálódást. A kezelés arcon, nyakon és dekoltázson is elvégeztethő. A legideálisabb kor 35 és 45 év közé tehető. Nincs szükség altatásra, csupán helyi érzéstelenítésre. A plasztikai sebész 24 karátos aranyszálat húz a bőr alá egy injekciós tűvel, ettől némi bevérzés keletkezhet, ám ez egy hét alatt elmúlik. Ezt követően hat hétig kerülni kell a krémek használatát, és egy hónapig a megerőltető sportokat. A beavatkozás során a bőr azonnal megemelkedik, de a végső eredmény csak egy hónap múlva látható, és fél év szükséges ahhoz, hogy kifejtse hatását, vagyis hogy az aranyszál körül elinduljon a fokozott kollagéntermelés. 8–12 évig is tarthat a hatása.

Ára: 300 000 Ft-tól (arc), 500 000–700 000 Ft (arc-nyak)

 

Összeállította: Kis Adrienn

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Ráncba szedett életArcunk egy olyan térkép, amelyen helyet kapnak fontos életeseményeink lenyomatai. Ha megtanulunk olvasni ebben a szimbólumrendszerben, feltárul előttünk az arc mögött álló ember személyisége, életútja, egészségi állapota.
Szamócás krémsajt bazsalikommalTestŐr - Szamócás krémsajt bazsalikommal
DiétamustraRégi fogyókúrák új köntösben. Összegyűjtöttük azokat a diétákat, amelyek alapelvei nem új keletűek ugyan, de hatásosságuk miatt újra és újra terítékre kerülnek.
Az élettartam megjósolható és növelhetőTesttartásból a várható életkor is meghatározható, ha pedig belső óránkat rosszul állítjuk be, akár 10 évvel is kevesebbet élhetünk.  
Tippek, trükkök és népi gyógymódok a kínzó tünetek ellenBár tény és való, hogy az allergiás megbetegedések robbanásszerű elterjedése a világban a modern kor emberének túlhajszolt életvitelének is köszönhető, korábban is voltak allergiások, igaz, jóval kevesebben. Nekik gyógynövények és népi praktikák segítettek a túlélésben.
Kiránduljunk okosan!Egy friss felmérés szerint évente egymillió ember keresi fel hazánk védett természeti területeit, ami nem is meglepő, hiszen tíz nemzeti park, kilenc natúrpark, harminchat tájvédelmi körzet, százötvenkét természetvédelmi terület és másfélezernél is több védett természeti terület található az országban, amelyek közül több a Világörökségi listára is felkerült.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/