Fogyásig isszuk magunkat

A böjt célja a méregtelenítés, aminek mellékhatása a fogyás. Sokan ez utóbbi miatt kezdenek bele a böjtölésbe, azon belül is valamilyen lékúrába. De mit is takar a léböjt pontosan?

 

A böjt minden vallási szertartásban szerepel. A várakozás időszakát jelzi, mely alatt a szervezetre való tekintettel változtatunk táplálkozásunkon, bizonyos összetevőkről lemondunk. A böjtnek többféle változata van, ezek közül egyik az úgynevezett léböjt, ami a testi-lelki egészségre gyakorolt rendkívül jótékony hatása, ezen belül pedig a hatékony fogyás lehetősége miatt manapság nagyon népszerű. A léböjt ugyanis a szervezet méregtelenítése útján eredményez fogyást. Olyan ez, mint a tavaszi nagytakarítás során megszabadulni a feleslegektől.

 

 Fogyásig isszuk magunkatMegterhelő étkezés

Azoknál az embereknél, akik helytelenül táplálkoznak, az étkezés a szervezet számára túlterhelést, a testben pedig méreganyag felhalmozódását jelenti. Ez utóbbi nem csupán bioaktív és különféle adalékanyagokból, illetve egyéb szennyeződésekből, hanem bevitt többletfehérjéből, zsírból, és finomított szénhidrátból (cukor, fehér liszt) keletkezik. Mindez együttesen meghaladja a szervezet kiválasztó kapacitását. Következésképpen a méreganyagok lerakódnak a bélrendszerben, a zsírsejtekben, az érfalakban, a májban, az ízületekben, a kötőszövetekben és gátolják az életfontosságú folyamatokat, lassítják az energiaáramlást. Tehát meg kell szabadulni tőlük!

 

A méregtelenítés fogyaszt

A túlsúlyosság jelensége mögött majdnem minden esetben méreganyag-többlet lelhető fel a szervezetben. Ez az állapot idővel megbetegítheti a testet, ami előtte bizonyos tünetek formájában jelzi a túlterheltséget. Egyik ilyen tünet az elhízás, de jelentkezhet más jellegű emésztési zavar is vagy fáradtságérzet, ingerlékenység, idegesség, fejfájás, álmatlanság, bőrtünetek, allergia, és még sorolhatnánk. Amennyiben a súlygyarapodás hátterében a szervezet toxikus állapota áll, egyértelmű, hogy a méregtelenítés segít megszabadulni a felgyülemlett kilóktól és utána a szervezet könnyebben tartja az ideális súlyát. 

 

Léböjt kisokos

A szilárd ételek megemésztése sok energiájába kerül a szervezetnek, amit a méregtelenítő folyamatoktól von el, ezért időnként mentesíteni kell ettől a munkától. A szilárd táplálék helyetti folyadékbevitel, sok évszázada a böjtölés egyik leginkább bevált módja, amit léböjtnek nevezünk.

Minden böjt során tartózkodjuk az édességektől, a feldolgozott élelmiszerektől, a húsoktól és az egyéb állati fehérjéktől, a zsiradékban sült ételektől, a finomított szénhidrátoktól, valamint az élvezeti szerektől.

Egyes kúrák teljes ideje alatt kizárt bármiféle szilárd táplálék bevitele.

A táplálékot zöldség- és gyümölcslevek, vagy kifejezetten léböjtkúrákhoz előállított szirupok formájában vigyük be a szervezetbe.

Fogyasszunk sok tiszta vizet, és gyógyteával segítsük a méregtelenítés folyamatát.

A megfelelő cél elérése érdekében fokozottan figyeljünk az anyagcserére, ügyeljünk arra, hogy mindennap legyen székletünk. Ennek segítéséhez, ne használjunk mesterséges alapanyagú készítményeket, hanem igyunk meleg vizet, ha ez önmagában nem segít, tegyünk bele keserű sót (2dl vízhez 25g só).

Pihenjünksokat, ne végezzünk fokozott intenzitású fizikai megterhelést.

Infra szaunával segíthetjük a folyamatot.

Ellenjavallat: hiányállapot-, tbc-, daganatos betegség aktív stádiuma-, vérző gastrointestinális fekély esetén, műtét követő két hónapban, szoptatás alatt. Bármilyen gyógyszer szedése esetén a léböjtkúráról konzultálni kell böjtterapeuta orvossal.  

 

 

Fogyásig isszuk magunkatKúrafajták

A léböjt fajták változatai közül mindenki kiválaszthatja azt, amelyik számra a legszimpatikusabb a kívánt eredmény elérése, illetve a kúra lefolytatása szempontjából.

 

Napszakos

A léböjtöt alkalmazhatjuk kizárólag bizonyos napszakokban, például reggel, este, vagy délelőtt, amikor étkezéseinket kiváltjuk folyékony táplálékkal.

Hatása:Az ilyen kúra fokozatos méregtelenítést és lassú fogyást eredményez. Egy hónap alatt 2-3 kiló mínusz.

 

Heti egy nap

Legtöbbünk soha nem ad pihenőt szervezetének, pedig heti egy nap kifejezetten jót tesz az emésztő és kiválasztó szerveknek.

Hatása: Ezzel a módszerrel könnyen meg tudjuk őrizni ideális súlyunkat, nem kell tartanunk a (vissza)hízástól.

 

3-4 napos

Ennyi idő alatt a méregtelenítés fizikai tünetei lezajlanak. A felszabadult méreg- és salakanyagok a kiürülésig a vér- és nyirokrendszerben keringenek, ezáltal előfordulhat fejfájás, pattanások megjelenése, a vizelet és a széklet elszíneződése, valamint állagának megváltozása.  

Hatása:Nagyon jó eredményt jelent a szervezetnek és 2-3 kiló mínusszal jár.

 

10 napos

Komoly időszak a léböjtben, ami nem csak a test, hanem a lélek számára is megkönnyebbülést jelent. A negyedik nap után a szervezet hozzászokik a folyékony táplálékbevitelhez és átkerül a hangsúly a lélek megtisztulására. Egy hét után kifejezetten jól érezzük magunkat. Ilyenkor már nem annyira megerőltető folytatni a lékúrát, ugyanis éhségérzet ritkán jelentkezik.

Hatás:Súlytól függően, akár 9-10 kilót is lehet fogyni. Évente két alkalommal, tavasszal és ősszel érdemes megismételni.

 

Érdemes tudni : 14 napnál hosszabb ideig tartó böjtöt csak orvosi felügyelettel szabad tartani.

  

Nincs veszély!

A legtöbb támadást azzal kapcsolatban kapják a léböjtök, hogy a kúra ideje alatt a szervezet nem kap fehérjét és kialakulhat az egészség számára veszélyes hiányállapot. Nos, amennyiben szakszerűen végezzük a böjtöt és nem lépjük át az előírt időtartamot, semmilyen veszély nem fenyeget. A szervezet nagyon hatékonyan gazdálkodik energiájával. Amennyiben nem kap újonnan fehérjét, akkor az elöregedett és elfáradt sejtekből kivonja, majd újrahasznosítja őket. Ezáltal a szervezet megszabadul a már haszontalan sejtektől, így felgyorsul az újak képződése. Nyugalom, az egészséges szervezet nem károsítja, nem emészti fel saját létfontosságú szöveteit, szerveit.

 

CsoportosanFogyásig isszuk magunkat

Léböjtkúrát lehet szervezett formában, csoportosan is végezni, böjtterapeuta által vezetett táborokban. Ilyen helyeken a résztvevők számára minden körülmény adott a megfelelő böjtöléshez és a kívánt eredmény eléréséhez. Íme a lista, ami miatt érdemes böjtöt szervezett formában, csapatban végezni.

Folyamatos szakorvosi vizsgálat és a felmerülő kérdésekre szakértői válasz

Pszichológussal való konzultáció lehetősége

Böjti étrend kidolgozása és a szükséges alapanyagok formába öntése

Testmasszázs

Torna

Relaxációs gyakorlatok

Infraszauna használat

Előadások hallgatása a témában

Közösségi élmény, amely átsegít a kitartásbéli nehézségeken

 

Sztárok lékúrán

Beyonce – léböjt segítségével méregtelenített és adott le 9 kilót a Dreamgils című film forgatása előtt.

Angelina Jolie – csak folyadékon élt a Salt ügynök című filmre való felkészüléskor.

Ashanti – 1 hét alatt 4 kilót adott le léböjttel és a későbbiekben is megtartotta elért súlyát.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Kiránduljunk okosan!Egy friss felmérés szerint évente egymillió ember keresi fel hazánk védett természeti területeit, ami nem is meglepő, hiszen tíz nemzeti park, kilenc natúrpark, harminchat tájvédelmi körzet, százötvenkét természetvédelmi terület és másfélezernél is több védett természeti terület található az országban, amelyek közül több a Világörökségi listára is felkerült.
Kis lábon, nagykanállalKörnyezettudatos nyaralásunk fejben kezdődik, itthon folytatódik és nyaralás közben sem ér véget. Hol és hogyan hagyjuk magunk után a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot utazásunk során?
A szerelem vakA mai vizualizált világban a nemi ösztönt főképp a minél tökéletesebb test látványa indítja be. Ezt nagyban befolyásolják a reklámok „emberképei”. De mi a helyzet azokkal, akik ezeket nem látják? Vajon csak a szemünk az egyetlen érzék(i) szervünk?
Tégelyben a remény - Mennyire üzlet a szépség?A szépségipar globálisan 7 százalékkal bővül évente, azaz kétszer akkora mértékben nő, mint a fejlett világ GDP-je. A legnagyobb piacot ma Oroszország, Kína és Dél-Korea jelenti, de India is előkelő helyen szerepel, ahol a ránctalanító krémekből évente 40 százalékkal többet adnak el. 
A fenntartható építészet alapjai - Nem a házzal indul az ökologikus építészet!Az épületek az összes energia felhasználás nagyjából 40 százalékát teszik ki, így egyértelmű, hogy ezen kellene spórolni. És úgy tűnik, lehet is. 
Gyógyító élettérMi köze egészségünknek és vitalitásunknak otthonunk északi, keleti és északkeleti területeihez? Ez nem mindenkinek kérdés. Az indiaiak ősidők óta tudják a választ, és ha megismerjük térrendezésre vonatkozó, több ezer éves bölcsességeiket, könnyebben elkerülhetjük a betegségeket, illetve hamarabb gyógyulhatunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/