300 g tonhal (jó a konzerv is),
100 g kaliforniai paprika összekockázva,
20 g reszelt parmezánsajt,
2 tojás,
annyi szezámpehely vagy lenmagliszt, esetleg mandulaliszt, amennyit felvesz, tojások méretétől függ,
só, bors, fokhagyma, petrezselyem.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd összekererjük a többi hozzávalóval. Annyi magliszetet teszünk hozzá, hogy formázhatóvá váljon, majd a tonhalas masszából formázzunk golyókat, vagy akár laposabb korongkat. Kókuszzsíron pár perc alatt süssük ki őket, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük kb. 20 percig. A golyók méretétől függ a sütési idő.
Fogyaszthatjuk főzelék mellé, de akár valamilyen zöldségpüré vagy friss saláta is passzol hozzá.