Top terápiák

A betegségmegelőzés és a gyógyítás napjainkban új utakon jár: jobban mondva egy kamrában várja a pácienseket. Összeállításunkból megismerheted azokat a gyógymódokat, amelyek első hallásra talán extrémnek tűnhetnek, ám annál inkább hasznodra válhatnak.

 

Sóbarlang

A só jótékony hatása a különböző légúti és légzőszervi megbetegedések ellen már régóta köztudott. Ma már azonban nem kell feltétlenül a tengerpartra vagy sóbányába utaznod, hogy kiélvezd az előnyét. A sóbarlangokban sóoldattal telített levegő uralkodik, amely serkenti a légzőszervek aktivitását, beindítja a hörgőkben az öntisztulási folyamatot, valamint csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

Hogyan működik? A sóbarlangban alkalmazott sóterápia egy erre a célra gondosan előkészített és kialakított helyiségben folyik, ahol speciális telített sóoldat párologtatásával érik el a megfelelő mértékű páratartalmat. Ehhez több tonna sótégla és megfelelő mennyiségű oldat szükséges.

Kiknek ajánlott? Immunrendszer-erősítés céljából mindenkinek, de elsősorban asztmásoknak, hurutos betegségben szenvedőknek, valamint akiknél rendszeres arcüreg- és középfülgyulladás, allergia jelentkezik.

Tipp Öltözz fel jól, vagy vigyél magaddal takarót, mert a sóbarlangokban 18–21 ºC-os levegőben kell eltöltened – lehetőleg nyugalmi állapotban – az időt.

Top terápiák

Fényterápia

Ha nem jutunk elegendő napfényhez, idővel anyagcserezavar, immun- és csontgyengeség, bőrbetegségek (mint például az ekcéma) léphetnek fel. És ez sajnos nemcsak azokra vonatkozik, akik valamilyen hosszan elnyúló betegség miatt a négy fal közé kényszerülnek vagy több műszakban dolgoznak, hanem hazánk lakosságának többségére – egyszerűen Magyarország fekvésének köszönhetően. Ugye te is érezted már magadon, mennyivel jobb a hangulatod, ha előbújik a nap? Nem kell feltétlenül a trópusokra utaznod, míg nem jön el a nyáridő, próbáld ki helyette a fényterápia adta lehetőségeket!


Hogyan működik? A fényterápia alatt a színek terápiás hatását használják fel. Így például a meleg színekkel – sárga, narancs és vörös – serkentik a vérkeringést, felélénkítik a megfáradt testet; míg a hideg színekkel – zöld, kék és indigó – az idegeket nyugtatják, valamint oldják a feszültséget.

Kiknek ajánlott? Ízületi megbetegedésektől, keringési és vérellátási zavaroktól, gyomor- és bélbetegségektől, bőrbetegségektől, homloküreg-gyulladástól, frontérzékenységtől és kimerültségtől szenvedőknek.

 

Top terápiákHangterápia

Az indiánoknál, a tibetieknél, az indiai őslakosoknál, sőt az afrikai népeknél mind a mai napig elfogadott a gyógyítás és az egészségmegőrzés hangokkal. Persze sokan fanyaloghatnak, hogy ők mégiscsak elmaradottak a nyugati emberhez képest. Azonban mégis érdemes azon elgondolkodni, hogy fizikusok, tudományos kutatók egyöntetűen vallják, hogy az ősi bölcseletek világképe sokban megegyezik a kvantumfizika elméletével. Szerintük ugyanis minden egyes hang, kiejtett szó zenéjének, dallamának speciális ereje van, amelyek így vagy úgy, de hatnak a testre.

Hogyan működik? A hangok segítségével megnövekedik az endorfinszint, mely azon kívül, hogy kellemes közérzetet biztosít, elindítja a testet az öngyógyulás útján.

Kiknek ajánlott? Klinikai igazolások bizonyítják, hogy segít a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint helyreállításában, és javítja a sclerosis multiplex tüneteit.

Tipp A hangterápia egy másik válfaja a hangmasszázs, mely kezelés során különféle méretű tálakat helyeznek a páciens testére, melyeket egy filcütő segítségével megszólaltatnak. A tálak és a hangok rezgése végighalad a testen. Segítségével különböző fizikai fájdalmak enyhíthetők, illetve remekül űzi a stresszt is.

 

Top terápiákJégkamra (teljestest-hidegterápia)

Fő alapelve, hogy az idegrendszert ingerlik nagy hőmérséklet-különbséggel. Biztosan te is „reszkettél” már nagy hidegben, ez az izmok reakciója, mely az izomanyagcserét gyorsítja fel – egyúttal megnöveli annak vérellátását is. A véren keresztül oxigént és tápanyagot kap az izom, sőt a vér közben elszállítja az anyagcsere során létrejövő végtermékeket is. Hatására az izomregeneráció felgyorsul, nő annak teljesítőképessége, javul a szívkeringés és az energiaháztartás.

Hogyan működik? A legfeljebb három percig tartó kezelés alatt a –110 ºC körüli levegő-hőmérséklet hatására a bőrfelszín hőmérséklete +5 ºC-ra csökken. A hidegsokk hatására az emberi szervezetben egyfajta öngyógyító, fájdalomcsillapító folyamat indul be.

Kiknek ajánlott? Krónikus ízületi és gerincbetegeknek, valamint ezekhez kapcsolódó műtétek rehabilitációjakor, pikkelysömör és neurodermitisz kezelésére; depresszióban, az alvászavar egyes fajtáiban szenvedőknek; fizikai és pszichés teljesítmény növelésére.

Ellenjavallt: akut szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek.

  

Hiberbárikus oxigénterápia

Mivel szinte minden tevékenységet ülve végzünk, alapvetően keveset mozgunk, valamint szennyezett környezetben élünk; ezért nem meglepő módon az emberek többsége oxigénhiánytól szenved. Számtalan olyan megbetegedés, amelyekről nem is gondolnánk, erre az állapotra vezethető vissza. Az oxigénterápia elsődleges célja, hogy megfelelően helyreállítsák az oxigénnyomást – ezzel segítve elő a gyógyulási folyamatokat, növelve a szervezet energiaszintjét, aktiválva a megfelelő szívműködést. 

Hogyan működik? Az eljárás során a pácienst tiszta, 100%-os gyapotköpenybe bújtatják, nem viselhet semmilyen ékszert, kozmetikumot, sőt még parfümöt sem. A beteget egy 220 cm hosszú, átlátszó akrilhengerbe tolják be egy ágyon. A 60 perces kezelés alatt természetesen amellett, hogy kommunikálhat a kamrán kívüliekkel, folyamatos megfigyelés alatt van.

Kiknek ajánlott? Különböző fertőzésekre, sportsérülésekre, törésekre, csontbeültetésekre, mindenféle oxigénhiányos tünet kezelésére.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Gyógyulás a természet erejével A föld belsejéből feltörő termálvízforrásokat ma már nemcsak azok keresik fel, akik a legkülönbözőbb testi bajoktól szenvednek, hanem olyanok is, akik számára a termálvizes fürdőzés tökéletes megoldás a modern életformával együtt járó stressz oldására is.
Képzeld el, amit kívánsz és kívánd, amit elképzeltél!A fogyás fejben dől el, mint ahogyan az életben minden változtatás, a cselekvés pedig e döntésnek megfelelően követi az elme utasításait. Aki nem hiszi, járjon utána és próbálja ki mekkora ereje van a gondolatainak. 
A hatodik ízÉdes, sós, savanyú, keserű – ezeket az ízeket már ismerjük. Bár néhány éve már definiálták az ötödik ízt, mi most a hatodikat próbáljuk „elcsípni”.  
Egészséges erotika - Amiről feltétlenül beszélni kell A színvonalas és élvezetes szeretkezéshez az örömteli előjáték mellett a biztonságos védekezés is hozzátartozik. A lehetőségekkel és ezek érzéki alkalmazásával kapcsolatban Füredi Krisztián szexuálpszichológus és dr. Szuromi András nőgyógyász ad néhány megfontolandó tanácsot.
FürdőszobatitkokA környezettudatos, bió, öko és natúr kozmetikumok fejlesztése és gyártása nem csak egészségügyi kérdés, hanem társadalmi felelősség is. 
Be vegan!Nem is gondolnánk, hogy már azzal is „szennyezzük” környezetünket, hogy a vasárnapi ebédnél zöldségek helyett a húst részesítjük előnyben! Igen, a veganizmus nem egy táplálkozással kapcsolatos rögeszme, sokkal inkább gondolkodásmód és komplex életvitel egészségünk és bolygónk védelmében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/