Top terápiák

A betegségmegelőzés és a gyógyítás napjainkban új utakon jár: jobban mondva egy kamrában várja a pácienseket. Összeállításunkból megismerheted azokat a gyógymódokat, amelyek első hallásra talán extrémnek tűnhetnek, ám annál inkább hasznodra válhatnak.

 

Sóbarlang

A só jótékony hatása a különböző légúti és légzőszervi megbetegedések ellen már régóta köztudott. Ma már azonban nem kell feltétlenül a tengerpartra vagy sóbányába utaznod, hogy kiélvezd az előnyét. A sóbarlangokban sóoldattal telített levegő uralkodik, amely serkenti a légzőszervek aktivitását, beindítja a hörgőkben az öntisztulási folyamatot, valamint csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

Hogyan működik? A sóbarlangban alkalmazott sóterápia egy erre a célra gondosan előkészített és kialakított helyiségben folyik, ahol speciális telített sóoldat párologtatásával érik el a megfelelő mértékű páratartalmat. Ehhez több tonna sótégla és megfelelő mennyiségű oldat szükséges.

Kiknek ajánlott? Immunrendszer-erősítés céljából mindenkinek, de elsősorban asztmásoknak, hurutos betegségben szenvedőknek, valamint akiknél rendszeres arcüreg- és középfülgyulladás, allergia jelentkezik.

Tipp Öltözz fel jól, vagy vigyél magaddal takarót, mert a sóbarlangokban 18–21 ºC-os levegőben kell eltöltened – lehetőleg nyugalmi állapotban – az időt.

Top terápiák

Fényterápia

Ha nem jutunk elegendő napfényhez, idővel anyagcserezavar, immun- és csontgyengeség, bőrbetegségek (mint például az ekcéma) léphetnek fel. És ez sajnos nemcsak azokra vonatkozik, akik valamilyen hosszan elnyúló betegség miatt a négy fal közé kényszerülnek vagy több műszakban dolgoznak, hanem hazánk lakosságának többségére – egyszerűen Magyarország fekvésének köszönhetően. Ugye te is érezted már magadon, mennyivel jobb a hangulatod, ha előbújik a nap? Nem kell feltétlenül a trópusokra utaznod, míg nem jön el a nyáridő, próbáld ki helyette a fényterápia adta lehetőségeket!


Hogyan működik? A fényterápia alatt a színek terápiás hatását használják fel. Így például a meleg színekkel – sárga, narancs és vörös – serkentik a vérkeringést, felélénkítik a megfáradt testet; míg a hideg színekkel – zöld, kék és indigó – az idegeket nyugtatják, valamint oldják a feszültséget.

Kiknek ajánlott? Ízületi megbetegedésektől, keringési és vérellátási zavaroktól, gyomor- és bélbetegségektől, bőrbetegségektől, homloküreg-gyulladástól, frontérzékenységtől és kimerültségtől szenvedőknek.

 

Top terápiákHangterápia

Az indiánoknál, a tibetieknél, az indiai őslakosoknál, sőt az afrikai népeknél mind a mai napig elfogadott a gyógyítás és az egészségmegőrzés hangokkal. Persze sokan fanyaloghatnak, hogy ők mégiscsak elmaradottak a nyugati emberhez képest. Azonban mégis érdemes azon elgondolkodni, hogy fizikusok, tudományos kutatók egyöntetűen vallják, hogy az ősi bölcseletek világképe sokban megegyezik a kvantumfizika elméletével. Szerintük ugyanis minden egyes hang, kiejtett szó zenéjének, dallamának speciális ereje van, amelyek így vagy úgy, de hatnak a testre.

Hogyan működik? A hangok segítségével megnövekedik az endorfinszint, mely azon kívül, hogy kellemes közérzetet biztosít, elindítja a testet az öngyógyulás útján.

Kiknek ajánlott? Klinikai igazolások bizonyítják, hogy segít a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint helyreállításában, és javítja a sclerosis multiplex tüneteit.

Tipp A hangterápia egy másik válfaja a hangmasszázs, mely kezelés során különféle méretű tálakat helyeznek a páciens testére, melyeket egy filcütő segítségével megszólaltatnak. A tálak és a hangok rezgése végighalad a testen. Segítségével különböző fizikai fájdalmak enyhíthetők, illetve remekül űzi a stresszt is.

 

Top terápiákJégkamra (teljestest-hidegterápia)

Fő alapelve, hogy az idegrendszert ingerlik nagy hőmérséklet-különbséggel. Biztosan te is „reszkettél” már nagy hidegben, ez az izmok reakciója, mely az izomanyagcserét gyorsítja fel – egyúttal megnöveli annak vérellátását is. A véren keresztül oxigént és tápanyagot kap az izom, sőt a vér közben elszállítja az anyagcsere során létrejövő végtermékeket is. Hatására az izomregeneráció felgyorsul, nő annak teljesítőképessége, javul a szívkeringés és az energiaháztartás.

Hogyan működik? A legfeljebb három percig tartó kezelés alatt a –110 ºC körüli levegő-hőmérséklet hatására a bőrfelszín hőmérséklete +5 ºC-ra csökken. A hidegsokk hatására az emberi szervezetben egyfajta öngyógyító, fájdalomcsillapító folyamat indul be.

Kiknek ajánlott? Krónikus ízületi és gerincbetegeknek, valamint ezekhez kapcsolódó műtétek rehabilitációjakor, pikkelysömör és neurodermitisz kezelésére; depresszióban, az alvászavar egyes fajtáiban szenvedőknek; fizikai és pszichés teljesítmény növelésére.

Ellenjavallt: akut szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek.

  

Hiberbárikus oxigénterápia

Mivel szinte minden tevékenységet ülve végzünk, alapvetően keveset mozgunk, valamint szennyezett környezetben élünk; ezért nem meglepő módon az emberek többsége oxigénhiánytól szenved. Számtalan olyan megbetegedés, amelyekről nem is gondolnánk, erre az állapotra vezethető vissza. Az oxigénterápia elsődleges célja, hogy megfelelően helyreállítsák az oxigénnyomást – ezzel segítve elő a gyógyulási folyamatokat, növelve a szervezet energiaszintjét, aktiválva a megfelelő szívműködést. 

Hogyan működik? Az eljárás során a pácienst tiszta, 100%-os gyapotköpenybe bújtatják, nem viselhet semmilyen ékszert, kozmetikumot, sőt még parfümöt sem. A beteget egy 220 cm hosszú, átlátszó akrilhengerbe tolják be egy ágyon. A 60 perces kezelés alatt természetesen amellett, hogy kommunikálhat a kamrán kívüliekkel, folyamatos megfigyelés alatt van.

Kiknek ajánlott? Különböző fertőzésekre, sportsérülésekre, törésekre, csontbeültetésekre, mindenféle oxigénhiányos tünet kezelésére.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

50 fölött is aktívanA közvélemény szerint az 50 fölötti korosztály már csak legyint, ha az erotikáról van szó. A valóság azonban nem ezt bizonyítja: a férfiak és nők az érettebb években is igénylik a minőségi szexualitást. Vagyis ebben a korban sem szabad lemondani az érzékiségről!
A Kárpátok vizeinAki Magyarországon szeretne rálelni a számára legmegfelelőbb gyógyvízre, a zavarba ejtő választék miatt bizony nehéz dolga lehet.
Fogyni a megújulásértA vérünk 3 hónap alatt cserélődik ki teljesen, a bőrsejtek 28 nap alatt, míg a tüdősejtek 70 nap alatt újulnak meg. A helyes, jó minőségű táplálkozással, diétával megfelelő táptalajt tudunk biztosítani sejtjeinknek és testünknek a megújuláshoz.
Mindegy, csak színes legyenA rákról sokáig úgy gondolták, hogy genetikai eredetű betegség, mára bebizonyosodott, hogy az érintettek alig ötödénél bizonyítható ez, vagyis a hátterben – persze a genetika is, de – elsősorban a helytelen életmód áll.
Éjszaka kopnak el a fogainkHa gyakran ébredünk váll- és nyakfájással, ha gyakran gyötör a migrén, ha fáradtan ébredünk, és mintha a hátunk sem volna már az igazi…akkor kötelező tovább olvasni!
Tippek, trükkök és népi gyógymódok a kínzó tünetek ellenBár tény és való, hogy az allergiás megbetegedések robbanásszerű elterjedése a világban a modern kor emberének túlhajszolt életvitelének is köszönhető, korábban is voltak allergiások, igaz, jóval kevesebben. Nekik gyógynövények és népi praktikák segítettek a túlélésben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/