Top terápiák

A betegségmegelőzés és a gyógyítás napjainkban új utakon jár: jobban mondva egy kamrában várja a pácienseket. Összeállításunkból megismerheted azokat a gyógymódokat, amelyek első hallásra talán extrémnek tűnhetnek, ám annál inkább hasznodra válhatnak.

 

Sóbarlang

A só jótékony hatása a különböző légúti és légzőszervi megbetegedések ellen már régóta köztudott. Ma már azonban nem kell feltétlenül a tengerpartra vagy sóbányába utaznod, hogy kiélvezd az előnyét. A sóbarlangokban sóoldattal telített levegő uralkodik, amely serkenti a légzőszervek aktivitását, beindítja a hörgőkben az öntisztulási folyamatot, valamint csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

Hogyan működik? A sóbarlangban alkalmazott sóterápia egy erre a célra gondosan előkészített és kialakított helyiségben folyik, ahol speciális telített sóoldat párologtatásával érik el a megfelelő mértékű páratartalmat. Ehhez több tonna sótégla és megfelelő mennyiségű oldat szükséges.

Kiknek ajánlott? Immunrendszer-erősítés céljából mindenkinek, de elsősorban asztmásoknak, hurutos betegségben szenvedőknek, valamint akiknél rendszeres arcüreg- és középfülgyulladás, allergia jelentkezik.

Tipp Öltözz fel jól, vagy vigyél magaddal takarót, mert a sóbarlangokban 18–21 ºC-os levegőben kell eltöltened – lehetőleg nyugalmi állapotban – az időt.

Top terápiák

Fényterápia

Ha nem jutunk elegendő napfényhez, idővel anyagcserezavar, immun- és csontgyengeség, bőrbetegségek (mint például az ekcéma) léphetnek fel. És ez sajnos nemcsak azokra vonatkozik, akik valamilyen hosszan elnyúló betegség miatt a négy fal közé kényszerülnek vagy több műszakban dolgoznak, hanem hazánk lakosságának többségére – egyszerűen Magyarország fekvésének köszönhetően. Ugye te is érezted már magadon, mennyivel jobb a hangulatod, ha előbújik a nap? Nem kell feltétlenül a trópusokra utaznod, míg nem jön el a nyáridő, próbáld ki helyette a fényterápia adta lehetőségeket!


Hogyan működik? A fényterápia alatt a színek terápiás hatását használják fel. Így például a meleg színekkel – sárga, narancs és vörös – serkentik a vérkeringést, felélénkítik a megfáradt testet; míg a hideg színekkel – zöld, kék és indigó – az idegeket nyugtatják, valamint oldják a feszültséget.

Kiknek ajánlott? Ízületi megbetegedésektől, keringési és vérellátási zavaroktól, gyomor- és bélbetegségektől, bőrbetegségektől, homloküreg-gyulladástól, frontérzékenységtől és kimerültségtől szenvedőknek.

 

Top terápiákHangterápia

Az indiánoknál, a tibetieknél, az indiai őslakosoknál, sőt az afrikai népeknél mind a mai napig elfogadott a gyógyítás és az egészségmegőrzés hangokkal. Persze sokan fanyaloghatnak, hogy ők mégiscsak elmaradottak a nyugati emberhez képest. Azonban mégis érdemes azon elgondolkodni, hogy fizikusok, tudományos kutatók egyöntetűen vallják, hogy az ősi bölcseletek világképe sokban megegyezik a kvantumfizika elméletével. Szerintük ugyanis minden egyes hang, kiejtett szó zenéjének, dallamának speciális ereje van, amelyek így vagy úgy, de hatnak a testre.

Hogyan működik? A hangok segítségével megnövekedik az endorfinszint, mely azon kívül, hogy kellemes közérzetet biztosít, elindítja a testet az öngyógyulás útján.

Kiknek ajánlott? Klinikai igazolások bizonyítják, hogy segít a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint helyreállításában, és javítja a sclerosis multiplex tüneteit.

Tipp A hangterápia egy másik válfaja a hangmasszázs, mely kezelés során különféle méretű tálakat helyeznek a páciens testére, melyeket egy filcütő segítségével megszólaltatnak. A tálak és a hangok rezgése végighalad a testen. Segítségével különböző fizikai fájdalmak enyhíthetők, illetve remekül űzi a stresszt is.

 

Top terápiákJégkamra (teljestest-hidegterápia)

Fő alapelve, hogy az idegrendszert ingerlik nagy hőmérséklet-különbséggel. Biztosan te is „reszkettél” már nagy hidegben, ez az izmok reakciója, mely az izomanyagcserét gyorsítja fel – egyúttal megnöveli annak vérellátását is. A véren keresztül oxigént és tápanyagot kap az izom, sőt a vér közben elszállítja az anyagcsere során létrejövő végtermékeket is. Hatására az izomregeneráció felgyorsul, nő annak teljesítőképessége, javul a szívkeringés és az energiaháztartás.

Hogyan működik? A legfeljebb három percig tartó kezelés alatt a –110 ºC körüli levegő-hőmérséklet hatására a bőrfelszín hőmérséklete +5 ºC-ra csökken. A hidegsokk hatására az emberi szervezetben egyfajta öngyógyító, fájdalomcsillapító folyamat indul be.

Kiknek ajánlott? Krónikus ízületi és gerincbetegeknek, valamint ezekhez kapcsolódó műtétek rehabilitációjakor, pikkelysömör és neurodermitisz kezelésére; depresszióban, az alvászavar egyes fajtáiban szenvedőknek; fizikai és pszichés teljesítmény növelésére.

Ellenjavallt: akut szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek.

  

Hiberbárikus oxigénterápia

Mivel szinte minden tevékenységet ülve végzünk, alapvetően keveset mozgunk, valamint szennyezett környezetben élünk; ezért nem meglepő módon az emberek többsége oxigénhiánytól szenved. Számtalan olyan megbetegedés, amelyekről nem is gondolnánk, erre az állapotra vezethető vissza. Az oxigénterápia elsődleges célja, hogy megfelelően helyreállítsák az oxigénnyomást – ezzel segítve elő a gyógyulási folyamatokat, növelve a szervezet energiaszintjét, aktiválva a megfelelő szívműködést. 

Hogyan működik? Az eljárás során a pácienst tiszta, 100%-os gyapotköpenybe bújtatják, nem viselhet semmilyen ékszert, kozmetikumot, sőt még parfümöt sem. A beteget egy 220 cm hosszú, átlátszó akrilhengerbe tolják be egy ágyon. A 60 perces kezelés alatt természetesen amellett, hogy kommunikálhat a kamrán kívüliekkel, folyamatos megfigyelés alatt van.

Kiknek ajánlott? Különböző fertőzésekre, sportsérülésekre, törésekre, csontbeültetésekre, mindenféle oxigénhiányos tünet kezelésére.

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Kis lábon, nagykanállalKörnyezettudatos nyaralásunk fejben kezdődik, itthon folytatódik és nyaralás közben sem ér véget. Hol és hogyan hagyjuk magunk után a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot utazásunk során?
Gyógyító élettérMi köze egészségünknek és vitalitásunknak otthonunk északi, keleti és északkeleti területeihez? Ez nem mindenkinek kérdés. Az indiaiak ősidők óta tudják a választ, és ha megismerjük térrendezésre vonatkozó, több ezer éves bölcsességeiket, könnyebben elkerülhetjük a betegségeket, illetve hamarabb gyógyulhatunk.
Fehérnemű-etikett A láthatatlan erotikus vértezetNincs két egyforma nő. Sőt még egyetlen mindig ugyanolyan nő sincs, hiszen annyi átalakulásra képes: házi tündérből szexistennő tud lenni, vagy éppen határozott üzletasszonyból melegszívű édesanya. Ekkora változékonyságnál természetes, ha az is ezerféle van, ami akkor is tud finomságot, izgalmat, érzékiséget sugározni, ha senki sem látja: a fehérnemű.
Gyógynövény enciklopédia - Természetes segítség a fogyáshozBetűrendbe gyűjtöttük azokat a gyógynövényeket, amelyek a fogyókúrában is kiváló társak. Legtöbb közülük a kertekben is megtalálható, és csak arra várnak, hogy elfogadjuk az egészségünket védő, jótékony ajándékaikat.
Amikor a védekezés túllő a célonAllergia. Olyannyira elterjedt a modern korban ez a fajta megbetegedés, hogy talán nincs is olyan család, amely ne lenne érintett…
A bio nem elég!A bőr a legnagyobb szervünk, amely testsúlyunk majdnem 15%-át, összfelülete pedig átlagosan 1,4–1,6 négyzetmétert tesz ki. Azt már ki sem mernénk számolni, ekkora területen mennyi méreg felvételére képes, ha rákényszerítjük. Éppen ezért egy magára valamit is adó TestŐr nem ken akármit a bőrére!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/