Paleo rakott zeller

 

Paleo rakott zeller

 

 

Paleo tejfölös házi rakott zeller (rakott burgonya jellegű)

Első lépésként enyhén sós vízben főzzük keményre a tojásokat, majd a zeller gumót vágjuk vékony szeletekre, és lobogó sós vízben forrázva rövid ideig puhítsuk. Forrázás után hagyjuk kihűlni és addig készítsük el a besamell mártásunkat.

Az édes burgonyát, és a karfiol rózsát, sós vízben puhára főzzük, majd bot mixerrel pépesítsük. Kevés zsiradékon pirítsuk le a vöröshagyma 1/3 át tegyük hozzá a fokhagymát, ízesítsük borssal, és keverjük hozzá pürésített zöldségekhez. Helyezzük vissza a tűzhelyre és hidegvízben kikevert tápióka keményítővel állítsuk be mártásunk sűrűségét. Ha ez elkészült keverjük hozzá a totu krémet és pár csepp citromlével fokozzuk a kellemes íz hatást.

A forrázott zeller szeletek felét a kizsírozott tepsi aljára rétegezzük, úgy hogy a szeletek jól takarják egymást. A szalonnát és a kolbászt a megmaradt vöröshagymával összepirítjuk, majd a szeletelt főt tojással együtt a tepsibe terítjük.  A záró zeller réteg után a besamell mártással fedjük be " paleo rakott burgonyánkat" és kevés reszelt parmezán sajttal meghintve 180 fokon süssük pirosra

 

Tipp: Az édesburgonyás besamelből és a totu krém extrából kikeverve plusz mártást kínálhatunk mellé!

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

A legérzékibb filmek - Csók és (mű)könnyRengeteg kritika éri a romantikus filmeket (főleg a férfiaktól), mondván: közhelyesek, kiszámíthatók, nyálasak és túl sok bennük a rózsaszín… A lelkünk mélyén tudjuk, hogy ezeknek van is némi alapja, de kit érdekel?! A nők többsége ugyanis imádja az ilyen filmeket, a csókokat és a könnyeket – még akkor is, ha mi sírunk a végén.
Gyógyító élettérMi köze egészségünknek és vitalitásunknak otthonunk északi, keleti és északkeleti területeihez? Ez nem mindenkinek kérdés. Az indiaiak ősidők óta tudják a választ, és ha megismerjük térrendezésre vonatkozó, több ezer éves bölcsességeiket, könnyebben elkerülhetjük a betegségeket, illetve hamarabb gyógyulhatunk.
Ráktörténelem az ókortól napjainkigMár a fáraók korában is ismerték az emlőrákot, ám a jó- és rosszindulatú megkülönböztetést csak az i. e. 4. század körül jegyezték le. 
Az inzulinrezisztencia esetén sem kell lemondani a desszertekrőlAz inzulinrezisztencia esetén sem kell lemondani a desszertekről
Indítsunk szatyorközösséget!A plázák és hipermarketek korában egyre több alternatív önszerveződő közösség alakul, hogy a tagok a környékbeli gazdáktól egészséges táplálékhoz jussanak. A szatyorközösség névre keresztelt „mozgalom” is ilyen. 
Testkezelés a jövőből - Vadonatúj zsírbontó technikákA kozmetikai gépek testformáló hatékonysága nem vitatott. Már csak az a kérdés, hogyan válasszunk az ufóra vagy éppen tappancsos polipra hasonlító gépek közül. Ebben segítünk összeállításunkkal. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/