Paleo tejfölös házi rakott zeller (rakott burgonya jellegű) |
Első lépésként enyhén sós vízben főzzük keményre a tojásokat, majd a zeller gumót vágjuk vékony szeletekre, és lobogó sós vízben forrázva rövid ideig puhítsuk. Forrázás után hagyjuk kihűlni és addig készítsük el a besamell mártásunkat. |
Az édes burgonyát, és a karfiol rózsát, sós vízben puhára főzzük, majd bot mixerrel pépesítsük. Kevés zsiradékon pirítsuk le a vöröshagyma 1/3 át tegyük hozzá a fokhagymát, ízesítsük borssal, és keverjük hozzá pürésített zöldségekhez. Helyezzük vissza a tűzhelyre és hidegvízben kikevert tápióka keményítővel állítsuk be mártásunk sűrűségét. Ha ez elkészült keverjük hozzá a totu krémet és pár csepp citromlével fokozzuk a kellemes íz hatást. |
A forrázott zeller szeletek felét a kizsírozott tepsi aljára rétegezzük, úgy hogy a szeletek jól takarják egymást. A szalonnát és a kolbászt a megmaradt vöröshagymával összepirítjuk, majd a szeletelt főt tojással együtt a tepsibe terítjük. A záró zeller réteg után a besamell mártással fedjük be " paleo rakott burgonyánkat" és kevés reszelt parmezán sajttal meghintve 180 fokon süssük pirosra |
Tipp: Az édesburgonyás besamelből és a totu krém extrából kikeverve plusz mártást kínálhatunk mellé! |