Újhagymás-aszalt paradicsomos muffin

 

Újhagymás-aszalt paradicsomos muffin

hozzávalók / kb. 12 darabhoz    újhagymás-aszalt paradicsomos muffin

 

 

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és az apróra vágott újhagymával (a zöldjét is beleaprítjuk!) és szárított paradicsommal.
  2. A tojásokat kicsit felverjük és a lisztes keverékhez adjuk.
    Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A muffin formába formapapírt teszünk és ebbe kanalazzuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben, 200 C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.

 

Szűcs Zsuzsanna

dietetikus

Korábbi cikkeink

Élményterápia a trópusokonGyógyulás Srí Lankán - Különleges módszer segítségével adnak gyógyulási esélyt problémás fiataloknak Srí Lankán. A hazai szakemberekből álló csapat egyedülálló módszerrel segít a tinédzsereknek és családjuknak az újrakezdésben.
Csipetnyi egészségA parajdi sóbánya mintájára Budapesten meglepő helyen, egy légoltalmi helyiségében gyógyító sópincét alakítottak ki, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt enyhülést találjanak krónikus légúti bajaikra. 
Be vegan!Nem is gondolnánk, hogy már azzal is „szennyezzük” környezetünket, hogy a vasárnapi ebédnél zöldségek helyett a húst részesítjük előnyben! Igen, a veganizmus nem egy táplálkozással kapcsolatos rögeszme, sokkal inkább gondolkodásmód és komplex életvitel egészségünk és bolygónk védelmében.
Gazdi süti a kutyasütitKevesen kezdjük bevásárlásunkat az üzletek állateledeles polcainál. Találomra válogatunk a zacskók és konzervek között, pedig ezt is sokkal tudatosabban kellene!
Emeljük ki vagy rejtsük el!Bármilyen is az arcunk, biztosan vannak rajta olyan részek, amelyekre büszkék vagyunk – és olyanok is, amelyekre kevésbé. Jó, ha tudjuk, hogy okos sminkeléssel könnyedén kiemelhetjük az előnyös területeket, és elrejthetjük, amire nem szeretnénk felhívni a figyelmet.
Méregtelenítés első kézbőlA nagytakarítás nem csupán a lakásunkra fér rá rendszeresen, hanem szervezetünkre is, hiszen a régóta felhalmozódott méreganyagokat ki kell ürítenünk. Erre vállalkozott kolléganőnk, Kis Adrienn is, aki egy háromnapos léböjtkúrán vett részt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/